loader image

Unde se „ascund” plantele medicinale

Omul a avut întotdeauna o relație strânsă cu lumea vegetală. A inclus plantele în alimentația sa fiindcă îi este imposibil să se hrănească doar cu produse animale și în plus, a învățat să folosească anumite plante ca să prevină sau să își trateze bolile. Explorarea plantelor din jurul comunității este o temă bogată dar tot mai puțin cunoscută în ultima perioadă așa că te invităm într-o incursiune în lumea lor: de la drumeții de identificare a plantelor, la culegerea celor care au proprietăți curative, la confecționarea de uscătoare, la realizare de săculeți pentru depozitarea lor, dar și la etapa de marketing a lor – etichete, slogane de promovarea a lor, stabilirea unui preț și atragerea „clienților”.

Aceasta este o serie de activități care pot fi făcute separat fiecare, dar dacă le faci pe toate, ai realizat proiectul – Au buruienile valoare

Mai multe detalii

În această misiune vei afla ce plante cu proprietăți medicinale sunt în localitatea ta sau în zona apropiată ei. Poate sunt deja la tine în grădină sau în spatele școlii. De cele mai multe ori trecem pe lângă plante care par a fi buruieni, dar am fi surprinși să aflăm ce valoroase pot fi. Vorbește cu familia ta despre plantele medicinale, dacă folosește de exemplu: mentă, păpădie, tătăneasă. Ieși la o plimbare și întreabă trei vecini sau cunoscuți:

– Dacă știu să crească plante medicinale la voi în sat/localitate? – Care sunt locurile în care cresc aceste plante medicinale? – Când anume sunt ele bune de cules?

Descarcă Fișa Ascunzișurile plantelor medicinale

Încarcă poza cu fișa completată într-un folder online sau descrie experiența într-un caiet-jurnal.

[categories]

Linkuri utile:

Seria „Au buruienile valoare” a fost dezvoltată cu sprijinul IncrEdible România.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.