loader image

Etichete pentru ceaiuri

Omul a avut întotdeauna o relație strânsă cu lumea vegetală. A inclus plantele în alimentația sa fiindcă îi este imposibil să se hrănească doar cu produse animale și în plus, a învățat să folosească anumite plante ca să prevină sau să își trateze bolile. Explorarea plantelor din jurul comunității este o temă bogată dar tot mai puțin cunoscută în ultima perioadă așa că te invităm într-o incursiune în lumea lor: de la drumeții de identificare a plantelor, la culegerea celor care au proprietăți curative, la confecționarea de uscătoare, la realizare de săculeți pentru depozitarea lor, dar și la etapa de marketing a lor – etichete, slogane de promovarea a lor, stabilirea unui preț și atragerea „clienților”.

Aceasta este o serie de activități care pot fi făcute separat fiecare, dar dacă le faci pe toate, ai realizat proiectul – Au buruienile valoare.

Mai multe detalii

În păstrarea pe termen mai lung a plantelor este util să scriem o etichetă, ca să știm ce este în fiecare săculeț. Dacă intenționezi să dăruiești cuiva săculețul cu plante de ceai, cu atât mai util este ca el să fie însoțit de o etichetă care să îi spună: ce conține, de unde a fost culeasă planta, când, și ce proprietăți/recomandări de folosire are.

Pasul 1. Aprovizionare: cartonașe sau foaie de carton pe care poți să o tai în dimensiuni mai mici, pix cu gel sau o cariocă subțire, foarfecă.

Pasul 2. Caută încă o dată informații despre plantele din săculeți și extrage câteva informații: numele, numele în latină, proprietăți curative.

Pasul 3. Exersează întâi pe o coală A4, înainte de a scrie direct pe etichetă, informațiile (ca să–ți seama cât de mare să scrii, cu ce litere etc).

Pasul 4. Scrie pe cartonașele mici informațiile care le transformă în etichete.

Fă poze la cartonașele tale și salvează-le într-un folder online.

[categories]

Linkuri utile:

Seria „Au buruienile valoare” a fost dezvoltată cu sprijinul IncrEdible România.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.