loader image

Săculeți de păstrat plantele pentru ceai

Omul a avut întotdeauna o relație strânsă cu lumea vegetală. A inclus plantele în alimentația sa fiindcă îi este imposibil să se hrănească doar cu produse animale și în plus, a învățat să folosească anumite plante ca să prevină sau să își trateze bolile. Explorarea plantelor din jurul comunității este o temă bogată dar tot mai puțin cunoscută în ultima perioadă așa că te invităm într-o incursiune în lumea lor: de la drumeții de identificare a plantelor, la culegerea celor care au proprietăți curative, la confecționarea de uscătoare, la realizare de săculeți pentru depozitarea lor, dar și la etapa de marketing a lor – etichete, slogane de promovarea a lor, stabilirea unui preț și atragerea „clienților”. Aceasta este o serie de activități care pot fi făcute separat fiecare, dar dacă le faci pe toate, ai realizat proiectul – Au buruienile valoare.

Mai multe detalii

Pasul 1. Aprovizionare: ai nevoie de o pânză curată, de preferință in sau cânepă, simplă. Evită culorile stridente, alege bej, crem, alb pentru că pe acestea le poți personaliza, cosând un simbol local sau legându-le cu o ață în culorile tradiționale portului popular local. Mai ai nevoie de ac, ață de culoare asemănătoare pânzei, ață colorată din care să faci un șnur.

Pasul 2. Măsoară pânza cu liniarul, marchează cu creta și taie cu foarfeca un dreptunghi de 10 cm x 36 cm

Pasul 3. Pliază la mijloc dreptunghiul obținut. Coase două laturi, la o jumătate de cm de marginea pânzei.

Pasul 4. Taie cele două colțuri obținute și întoarce săculețul pe față.

Poți să vezi toți pașii pentru confecționarea suportului de uscare a plantelor în materialul video.

Fă o poză cu săculețul confecționat de tine și păstreaz-o într-un caiet al proiectului. Ea este dovada îndeplinirii misiunii „Săculețul de ceai”.

Fă poze la săculeții tăi și salvează-le într-un folder online. 

[categories]

Linkuri utile:

Seria „Au buruienile valoare” a fost dezvoltată cu sprijinul IncrEdible România.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.