loader image
Scrisoare către mine
Ecoturismul se axează pe experiența directă și personală în natură, se desfășoară în cea mai mare parte în cadrul naturii și se bazează pe utilizarea ei, respectiv a caracteristicilor geomorfologice, biologice, fizice și culturale ale acesteia. Natura este fermecătoare dacă știm să o ascultăm, să o vedem, să ne lăsăm îmbrățișați de liniștea și splendoarea ei, în orice anotimp, în orice zonă a țării. Nu trebuie să călătorim prea departe, nu trebuie să căutăm obiecte spectaculoase, trebuie doar să ne punem “ochelarii” și predispoziția potrivită.
Mai multe detalii

Momentele magice de legătură profundă cu natura trebuie ținute minte pentru totdeauna. Acest exercițiu captează inspirația copilului într-o scrisoare adresată lui însuși, despre experiența cu natura, din probele anterioare. Ai nevoie de o foaie, un creion și un plic.

Iată ce trebuie să faci: rememorează drumețiile făcute și alege un loc care ți-a plăcut foarte mult.

Așază-te confortabil pe iarbă, pe pământ, pe un butuc sau sprijinit de trunchiul unui copac și meditează 15 minute la tot ceea ce a însemnat experiența ta cu natura.

După 15 minute, scrie despre toată această experiență pe hârtie, dar nu te grăbi! E important să surprinzi toate elementele care te-au marcat, emoțiile, trăirile, valorile pe care crezi că le-ai dobândit. Nu rata nimic! Ai timp 40 minute pentru asta.

După ce ai terminat, scrie pe plic adresa ta, la destinatar (da, adresată ție), introdu scrisoarea în plic și lipește plicul. Dă plicul unui membru al familiei, unui coleg sau unui prieten de încredere și roagă-l să o pună scrisoarea la Poștă, peste o lună. După o lună, scrisoarea îți va fi trimisă ție, pentru a-ți aminti cele mai importante priorități ale vieții.

Această activitate are două efecte notabile: scrierea scrisorii redă experiențele și lecțiile învățate, de-a lungul activităților despre natură; primirea scrisorii renaște în destinatar dorința și intenția de a trăi mai aproape de natură.

 

Fă o poză cu tine și scrisoarea. Încarcă materialul doveditor într-un folder online. 

[categories]

Seria “Împărtășim bucuria naturii” este inspirată de cartea cu aceeași nume, scrisă de Joseph Cornell și tradusă în limba română de Asociația Mioritics.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.