loader image
Din grădină în farfurie
Marii bucătari din restaurante faimoase (dar și din cele mai puțin renumite), folosesc cele mai bune ingrediente pentru a găti mâncăruri gustoase. Ei știu că ingredientele sunt cheia unei mese grozave iar legumele, fructele, ouăle, laptele, carnea, etc care sunt cultivate și obținute local, și care ajung să fie consumate în aceeași zi în care au fost culese, sunt de înaltă calitate.

Pe parcursul lunilor calde avem acces la legume și fructe proaspete. În alte perioade ale anului ne putem bucura de alimente care au fost conservate, congelate, preparate, depozitate.

Gândește-te la câte beneficiile pe care le avem din producerea și consumul de produse locale pentru tine și familia ta, pentru comunitate și pentru cei care vin în vizită!

Mai multe detalii

Ce poate fi mai grozav pentru un oaspete decât să îi oferi o masă pe care ai pregătit-o cu ingrediente culese direct de la sursa lor (din grădina ta, dacă se poate).

Gândește-te la tipurile de legume și fructe care sunt cultivate în grădina familiei sau a cuiva cunoscut. Ce alte tipuri de vegetale sunt cultivate, produse, la voi în localitate? Ce mâncăruri sunt realizate utilizând produse locale? Ce animale de acasă sau din localitatea ta produc hrană? Brânzeturile, carnea și ouăle sunt produse obișnuite de la animale pe care le poți găsi din surse locale.

Alege ingrediente din surse locale și gătește o masă pentru tine și familia ta. Poți începe cu ceva mic, ușor, precum o salată, o garnitură sau o gustare. Poți cere ajutorul unui membru al familiei și pregătește mâncarea voastră tradițională favorită.

Documentează activitatea: fă o poză în grădină, la legumelor pe care le-ai cules, scrie rețeta, mai fă o poză cu tine în timp ce gătești și cere o mărturie celor care au gustat.

Păstrează-le într-un caiet al activităților. Încarcă una dintre fotografii în portofoliul tău online.
Natură și grădinăritMic50 de minuteFără facilitare

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.