loader image
Viața la castel
Bonțida, Cluj

Castelele au fost construite ca reședințe fortificate ale unor nobili transilvăneni și diferă de palate prin faptul că aceste din urmă nu au ziduri de apărare. Inițial, castelele au fost construite folosind pământ și lemn, mai târziu acestea fiind ridicate din piatră.

Castelul Bánffy din Bonțida, aflat la 30 km de Cluj-Napoca este unul dintre cele mai spectaculoase castele nobiliare din Transilvania, fiind construit treptat între secolele al XVI-lea și al XIX-lea, când și-a dobândit aspectul final. Arhitectura sa include elemente din stilurile renascentist, baroc, rococo, clasicist și neogotic.

Această activitate face parte dintr-o serie numită România Remarcabilă, inspirată din patrimoniul a 11 localități rurale care fac parte din prima rețea care atribuie patrimoniului și culturii rolul de motoare ale dezvoltării rurale și regionale.

Mai multe detalii:

Misiunea aceasta este despre a afla detalii legate de viața din trecut.

Pasul 1. Descarcă fișa de la pagina 18 din cartea România Remarcabilă pentru copii și părinți și urmează instrucțiunile de la provocarea 1.

Pasul 2. Întreabă-i pe bunicii tăi, sau pe bătrânii satului cum era viața lor când aveau vârsta ta, care au fost jocurile și jucăriile copilăriei lor și mâncărurile lor preferate.

Pasul 3. Imaginează-ți o zi la castel și scrie povestea ta într-un jurnal.

Păstrează povestea în jurnalul tău și încarcă o fotografie a paginii în portofoliul tău online.
[categories]

Seria „România Remarcabilă” a fost realizată de către Centrul Cultural Clujean în cadrul proiectului cu același nume. Mai multe despre proiect poți găsi aici.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.