loader image

Plante proaspete la borcan

Folosite drept condimente în salate și mâncăruri gătite, pentru a adăuga arome sau pentru a completa gustul, verdețurile sunt nelipsite din bucătăria tradițională. Cine ar putea concepe o ciorbă fără o de pătrunjel sau leuștean proaspăt mărunțit plutind deasupra zarzavaturilor fierte? In bucătăria românească predomină pătrunjelul, mărarul, leușteanul, frunzele de țelina și cimbrul. Pe lângă aromele puternice, acestea conțin și un întreg arsenal de vitamine și minerale, care ajuta la întărirea sistemului imunitar. In plus, se găsesc ușor, pe orice taraba în piața, si pot fi crescute și în ghiveci, pentru a avea in permanență la îndemâna ierburi proaspete pentru mâncare.

Mai multe detalii

1. Alege borcane sau ghivece cu format mai interesant. Ocazie bună de reciclat, așa că poți să întrebi și vecinii dacă nu au borcane sau chiar cutii de conserve de aruncat.
2. Decorează-le pe fiecare cu vopsea, autocolante, sfoară sau chiar și ziar
3. Umple fundul borcanului cu pietre mici iar deasupra puneți sol din grădină
4. Plantează ierburi aromatice care cresc vara în grădină, cum ar fi mărar, cimbru, tarhon, busuioc.
5. Așază borcanele cu ierburi în fereastra bucătăriei (asigurați-vă că există lumina soarelui) și urmărește-le cum cresc.
6. Oferă-i mamei sau bunicilor care gătesc ierburi proaspete pentru asezonarea ciorbelor, tocănițelor sau salatelor.

Documentează activitatea cu poze ale borcanelor sau cu mâncărurile asezonate cu ierburile aromatice cultivate de tine în borcan.
Natură și grădinăritMicSub 20 de minuteFără facilitare

Linkuri utile:

Provocare creată de National 4-H Council.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.