loader image

Fasole în sticlă

Plantează câteva semințe de cunoștințe despre ciclul de viață al plantelor! Prin această activitate, vei învăța despre ciclul de viață al unei plante, descoperind de ce au nevoie plantele pentru a supraviețui. De asemenea, vei învăța despre grădinile inovatoare care nu necesită ca tu să ieși din casă. Această activitate prezintă modul în care agricultura și știința merg mână în mână.

Ciclul de viață al unei plante include aceste patru etape: semințe, germeni, răsaduri, plante.
În această activitate, veți crește o plantă în sol, dar plantele pot fi cultivate fără sol. Hidroponica este procesul de creștere a plantelor în perlit (un fel de sticlă vulcanică tratată termic, bogată în minerale), pietriș sau lichid și adăugând substanțe nutritive în apă – dar fără sol.

Cum funcționează: În activitatea bobul într-o sticlă, sfoara aduce apă în sol, pic cu pic, pentru a menține solul umed. Picăturile de apă sunt stabile datorită puternicelor forțe intermoleculare numite forțe de coeziune, ceea ce înseamnă că apa se „lipeste” de ea însăși și de alte materiale speciale. Acest lucru permite absorbția apei în sfoară; odată ce sfoara a fost complet înmuiată, picăturile de apă vor fi lăsate în sol, unde pot fi apoi absorbite de către plantă.

Mai multe detalii

1. Tai cu grijă sticla de apă pe jumătate, orizontal. 2. Apoi, tai o gaură mică în capacul sticlei.
3. Tai o bucată de sfoară care are aproximativ cinci centimetri lungime.
4. Introduci șirul prin orificiul din capac și legi un nod în interiorul capacului. Înșurubați capacul înapoi în partea superioară a sticlei.
5. Acum, umpli pana la jumante sticla cu apă.
6. Iei jumătatea superioară a sticlei și așezi-o cu susul în jos, în interiorul jumătății inferioare a sticlei. Capacul nu trebuie să atingă apa.
7. Umpli jumătatea superioară a sticlei cu pământ. Apăsi o semință de fasole în sol și acoperi-o cu aproximativ 2 cm de sol.
8. Așezi bobul într-o sticlă într-o locație însorită, fie în interior, fie în exterior, și urmăriți cum bobul crește! Nu uiți să schimbi apa când începe să-și schimbe culoarea.

Documentează activitatea cu poze. Încarcă o fotografie reprezentativă în folderul tău online.
[categories]
Provocare creată de National 4-H Council.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.