loader image

Ornament cu con și crăciuniță

Da da….încep să se audă zurgălăii și colindele parcă răsună în fundal, semn că nu mai este mult și vine Crăciunul.

Odată cu colindele, se deschide și sezonul cadourilor și știm cu toții cât de dificil este să alegi ceva inedit pentru a fi dăruit cu ocazia acestor deosebite Sărbători de iarnă. Să nu te simți descumpănit. Șirul provocărilor de Crăciun au rolul de a te ajuta în acest sens, așa că înveselește-te, nu te descuraja și pregătește-ți degetele pentru ce urmează.

Te invităm să înveți cum să creezi singur, ornamente, ghirlande și alte obiecte tematice, care dau o notă deosebită de creativitate cadourilor tale.

Fii unul dintre spiridușii din echipa noastră și alătură-te inițiativei de a sărbători mai deosebit aceste Sărbători minuate.

Spor la treabă și Crăciun fericit!!! 🎅 💝 🎅

Mai multe detalii

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a creat acest ornament:

1. Cumpără toate produsele de care ai nevoie pentru a crea ornamentul: fierăstrău, șmirghel (2 măsuri), lac pentru lemn, pistol cu silicon, rezerve de silicon, fetru culori diferite, spray zăpadă artificială, sclipici.

2. Mergi în natură și colectează conuri de brad (simetrice și deschise, pe cât posibil), precum și o crenguță cu un diametru de aproximativ 12-15 cm (preferabil fag). Întoarce-te acasă și lăsă conurile la uscat la temperatura camerei, pentru 2 – 3 zile. Vei vedea că se vor mai deschide puțin.

3. Roagă un adult să te ajute cu tăierea în felii diagonale a crengii alese (vezi imaginea model a provocării). Recomandăm o grosime de 1 cm a fiecărei felii.

4. Șmirgheluiește feliile de lemn cu șmirghel mai mare, la început, apoi mai fin, spre final.

5. Ia 3 conuri, dă-le cu spray de zăpadă artificială și lasă-le la uscat. Când s-au uscat, lipește-le pe felia de lemn după modelul arătat.

6. Cu un creion sau cariocă, desenează pe fetru verde 2 sau 3 frunze. Apoi pe fetru roșu, desenează petale mai mici și mai mari de crăciuniță.

7. Decupează frunzele și petalele desenate. Începe să le lipeștii pe felia de lemn. Primele vor fi frunzele, urmate de petalele mai mari, apoi tot mai mici. În centrul florii, poți pune puțin silicon și sclipici.

8. Lasă totul la uscat peste noapte. Ornamentul tău este gata în următoarea zi.

Fă o poză cu ornamentul tău și salvează-o într-un folder online.

Natură și grădinăritAntreprenoriat în ecoturismMediuJumătate de ziCu facilitare

Linkuri utile:

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.