loader image

Biscuite pentru băuturi calde de Crăciun

Da da….încep să se audă zurgălăii și colindele parcă răsună în fundal, semn că nu mai este mult și vine Crăciunul.

Odată cu colindele, se deschide și sezonul cadourilor și știm cu toții cât de dificil este să alegi ceva inedit pentru a fi dăruit cu ocazia acestor deosebite Sărbători de iarnă. Să nu te simți descumpănit. Șirul provocărilor de Crăciun au rolul de a te ajuta în acest sens, așa că înveselește-te, nu te descuraja și pregătește-ți degetele pentru ce urmează.

Te invităm să înveți cum să creezi singur, ornamente, ghirlande și alte obiecte tematice, care dau o notă deosebită de creativitate cadourilor tale.

Fii unul dintre spiridușii din echipa noastră și alătură-te inițiativei de a sărbători mai deosebit aceste Sărbători minuate.

Spor la treabă și Crăciun fericit!!! 🎅 💝 🎅

Mai multe detalii

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a creat un ”biscuite” pe care să pui cănile cu băuturi fierbinți, savurate în această perioadă a anului:

1. Cumpără toate produsele de care ai nevoie pentru a crea ornamentul: fierăstrău, șmirghel (2 măsuri), aparat de pirogravură, lac pentru lemn, celofan, fundițe cadou.

2. Mergi în natură și alege o crenguță (preferabil fag) cu un diametru de aproximativ 10-12 cm. Întoarce-te acasă.

3. Roagă un adult să te ajute cu tăierea în felii a crengii alese (vezi imaginea model a provocării). Recomandăm o grosime de maxim 1 cm a fiecărei felii.

4. Șmirgheluiește feliile de lemn cu șmirghel mai mare, la început, apoi mai fin, spre final.

5. Folosește un creion pentru a trasa pe bucata de lemn textul dedicat de sărbători sau desenul tematic pe care dorești să îl realizezi. Pirogravează pe conturul trasat.

6. Lăcuiește lemnul.și lasă-l la uscat peste noapte. Dacă lacul a fost absorbit de tot, dă încă un strat și lasă-l iar la uscat.

7. Folosește o bucată de celofan pentru a ambala ”biscuitele” obținut. Lipește sau înnoadă fundița pentru a oferi o notă de sărbătoare.

Felicitări! Ai finalizat un ”biscuite pentru băuturi calde”, cu o tematică de Crăciun.

Fă o poză cu ornamentul tău și salvează-o într-un folder online.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.