loader image

Glob festiv din sfoara

Da da….încep să se audă zurgălăii și colindele parcă răsună în fundal, semn că nu mai este mult și vine Crăciunul.

Odată cu colindele, se deschide și sezonul cadourilor și știm cu toții cât de dificil este să alegi ceva inedit pentru a fi dăruit cu ocazia acestor deosebite Sărbători de iarnă. Să nu te simți descumpănit. Șirul provocărilor de Crăciun au rolul de a te ajuta în acest sens, așa că înveselește-te, nu te descuraja și pregătește-ți degetele pentru ce urmează.

Te invităm să înveți cum să creezi singur, ornamente, ghirlande și alte obiecte tematice, care dau o notă deosebită de creativitate cadourilor tale.

Fii unul dintre spiridușii din echipa noastră și alătură-te inițiativei de a sărbători mai deosebit aceste Sărbători minuate.

Spor la treabă și Crăciun fericit!!! 🎅 💝 🎅

Mai multe detalii
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a realiza acest ornament festiv:

1. Cumpără toate produsele de care ai nevoie pentru a crea ornamentul: un ghem de ață din cânepă, 1 balon, lipici tip aracet, spray zăpadă, spray colorat alb sau argintiu, sclipici argintiu, o cutie din carton uzată, o foarfecă, mănuși de grădină. farfurie de unică folosință.

2. Pune-ți mănușile de grădină și mergi în natură. Alege câteva crenguțe de ienupar târâtor și conuri de brad mai mari. Întoarce-te acasă.

3. Umflă balonul la o dimensiune medie.

4. Amestecă într-un bol cantități egale de apă și aracet.

5. Cu o foarfecă, taie bucăți de ață din cânepă, mai lungi (aproximativ 150 cm).

6. Înmoaie bucățile de ață în amestecul de aracet și apă.

7. Lipește bucățile de ață pe balon, până îl acoperi în întregime.

8. Așează globul în farfuria de unică folosință si lasă-l la uscat pentru cel puțin 8 ore. Când observi ca ața s-a uscat și este rigidă, sparge balonul cu ajutorul unui ac.

9. Alege conul de brad cel mai mare si mai deschis și colorează-l cu spray-ul de zăpadă, după care presară puțin sclipici.

10. Pulverizează cu spray-ul de zăpadă mici porțiuni de pe suprafața crenguțelor de ienupăr și lasă-le la uscat.

11. Pune globul din ață țn cutia din carton și pulverizează cu spray colorat întreaga suprafață. Lasă din nou la uscat până când nu se mai ia culoare pe mâini.

12. Cere ajutorul unui adult sau al unui frate mai mare. Roagă-l să-ți taie o porțiune din glob, chiar în mijloc, ca și cum i-ai face o ușă.

13. Introdu crenguțele de ienupăr în glob și așează-le cât mai frumos, la baza lui. La final, introdu și conul de brad. Poti adăuga și alte accesorii de Crăciun: globulețe mici, fundițe etc.

14. Gata, ai globul tău de Crăciun!

Fă o poză cu ornamentul tău și salvează-o într-un folder online.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.