loader image
Pune în scenă un vechi obicei
Da da….încep să se audă zurgălăii și colindele parcă răsună în fundal, semn că nu mai este mult și vine Crăciunul. Cu mic cu mare, oamenii din întreaga țară încep pregătirile pentru această sărbătoare. Rețete de cozonaci, colinde, costume, toate sunt scoase la lumină și devin principale preocupare a tuturor în această perioadă.

Dar oare te-ai întrebat vreodată care sunt semnificațiile anumitor obiceiuri și tradiții de Crăciun? ce este specific local? ce este împrumutat sau ce stă la baza fiecărui obicei?

Noi ne-am tot întrebat și de aceea am vrea să descoperim ce se întâmplă și la tine în sat. Din acest motiv, am făurit un set de provocări dedicat în întregime Crăciunului și cutumelor care se leagă de acesta.

Te invităm să ni te alături în inițiativa de a dezvălui ce fac românii din fiecare zonă a țării înainte, dar și în tmpul sărbătorilor de iarnă.

Să ai parte de descoperiri senzaționale și un Crăciun fericit!!! 🎅 💝 🎅

Mai multe detalii

V-am provocat deja să descoperiți obiceiuri și tradiții specifice satului în care trăiți. Acum ne-am bucura să înțelegeți mai bine ce înseamnă practicarea acestora.

Vă provocăm să readuceți la viață un obicei local legat de una dintre sărbătorile din luna Decembrie. Cu siguranță tot vocea satului este cea care vă poate ajuta să le descoperiți. Dacă nu ați făcut-o deja, mergeți pe ulițe și întrebați ce și cum se sărbătorește în luna decembrie, la voi în sat. Luați notițe într-un caiet, mergeți acasă, strângeți o echipă în jur și începeți pregătirile pentru a reda în fapte unul dintre obiceiurile identificate.

Faceți o fotografie cu grupul vostru punând în scenă obiceiul ales.
Tradiții și obiceiuriMediuO ziCu facilitare

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.