loader image
Descoperă rețete de Crăciun

Photo credits Nulla luctus diam id magna fringilla, sit amet placerat tellus egestas

Da da….încep să se audă zurgălăii și colindele parcă răsună în fundal, semn că nu mai este mult și vine Crăciunul. Cu mic cu mare, oamenii din întreaga țară încep pregătirile pentru această sărbătoare. Rețete de cozonaci, colinde, costume, toate sunt scoase la lumină și devin principale preocupare a tuturor în această perioadă.

Dar oare te-ai întrebat vreodată care sunt semnificațiile anumitor obiceiuri și tradiții de Crăciun? ce este specific local? ce este împrumutat sau ce stă la baza fiecărui obicei?

Noi ne-am tot întrebat și de aceea am vrea să descoperim ce se întâmplă și la tine în sat. Din acest motiv, am făurit un set de provocări dedicat în întregime Crăciunului și cutumelor care se leagă de acesta.

Te invităm să ni te alături în inițiativa de a dezvălui ce fac românii din fiecare zonă a țării înainte, dar și în tmpul sărbătorilor de iarnă.

Să ai parte de descoperiri senzaționale și un Crăciun fericit!!! 🎅 💝 🎅

Mai multe detalii

A sosit timpul să ne delectăm, pe lângă creier, și papilele gustative. Gospodinele de pretutindeni fac pregătiri pentru o varientate de bunătăți cu care să ne surprindă plăcut la masa de Crăciun.

Am avut prilejul să discutăm, în unul dintre webinariil susținute în cadrul Clubului Meseriilor Rurale, despre gastronomie și feluri diferite de mâncare, de la o zonă la alta a României. Am vrea să știm și noi ce se gătește la voi în sat cu ocazia nașterii Domnului și dacă bunătățile alese au și o însemnătate.

Te provocăm să convoci și intervievezi gospodinele renumite din comunitatea ta și să le întrebi despre rețetele specific locale de Crăciun și însemnătatea acestora. Notează-ți rețetele pe un caiet și adaugă o imagine cu acestea.

Fă o fotografie unei pagini în care ai trecut o rețetă și o imagine reprezentativă.

Tradiții și obiceiuriMicJumătate de ziCu facilitare

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.