loader image

Aranjament de Crăciun

Da da….încep să se audă zurgălăii și colindele parcă răsună în fundal, semn că nu mai este mult și vine Crăciunul.
Odată cu colindele, se deschide și sezonul cadourilor și știm cu toții cât de dificil este să alegi ceva inedit pentru a fi dăruit cu ocazia acestor deosebite Sărbători de iarnă. Să nu te simți descumpănit. Șirul provocărilor de Crăciun au rolul de a te ajuta în acest sens, așa că înveselește-te, nu te descuraja și pregătește-ți degetele pentru ce urmează.

Te invităm să înveți cum să creezi singur, ornamente, ghirlande și alte obiecte tematice, care dau o notă deosebită de creativitate cadourilor tale.

Fii unul dintre spiridușii din echipa noastră și alătură-te inițiativei de a sărbători mai deosebit aceste Sărbători minuate.

Spor la treabă și Crăciun fericit!!! 🎅 💝 🎅

Mai multe detalii

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a realiza acest aranjament:
1. Cumpărați toate produsele de care ai nevoie pentru a crea ornamentul: un ghiveci din plastic sau din ceramică, un ghem de ață din cânepă, spray zăpadă, spray colorat alb sau argintiu, sclipici argintiu lichid, o foarfecă, fetru roșu și crem, globulețe, mănuși de grădină, pistol cu silicon sau silipici, rezerva de silicon, marker negru, acrilice, pensulă.
2. Pune-ți mănușile de grădină și mergi în natură. Alege câteva crenguțe de ienupăr târâtor, alune, nuci, crenguțe și conuri de brad mai mici. Întoarce-te acasă. Lasă-le la uscat pentru a doua zi.
3. Taie bucăți mai mari de sfoară, aplică silipici pe ghiveci și lipește sfoara în jurul lui.
4. Pregătește spiridușul: pe un con mic lipește cu silicon o alună , desenează-i ochișori, nas și guriță.
5. Fă-i o căciuliță din fetru roșu astfel: folosește un obiect rotund cu un diametru de aproximativ 7 cm pentru a desena pe fetru un cerc, urmărind conturul obiectului. Sau pur și simplu, utilizează un compas. Decupează fetrul astfel încât să obți un cerc.Taie cercul pe jumătate, astfel încât să obți 2 bucăți egale. Rulează o bucată pentru a realiza un con. Lipește-l cu silicon pe alună.
6. Fă-i și un fular mic: taie o fâșie din fetru de 12 cm lungime și 1 cm lățime, lipește-o la gâtul spiridușului.
7. Decupează o inimioară din fetru crem și lipește-o la capătul conului, pentru a-i realiza picioarele. Lipește-i și două bețișoare pe post de mânuțe.
8. Fă o fundiță din sfoară și lipește-o pe ghiveci, peste ea așează spiridușul realizat.
9. Lipește cu silicon nucile pe bețișoarele culese. Pictează-le în culorile dorite și lasă-le la uscat. Aplică o cantitate mică de sclipici peste ele.
10. Așează cât mai frumos crenguțele de ienupăr în ghiveci, pulverizează cu spray de zăpadă peste ele după care înfige nucile pregătite. Printre ele poți pune și globulețe mici.

Fă o poză cu ornamentul tău și salvează-o într-un folder online.
[categories]

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.