loader image

Cea mai frumoasă casă

Fotografie Lawrence Chismorie
Asemeni nouă și a tot ce ne înconjoară, satele și casele se află într-o continuă schimbare și sunt caracterizate de diversitate. Satele de munte sunt diferite de satele de la câmpie, cele din Transilvania sunt diferite de cele din Maramureș, iar casele de lemn sunt diferite de casele de zidărie. În toată această diversitate zac însă frumusețea satelor, creativitatea omenilor, tradițiile purtate și transmise de-a lungul unor generații.
Cel mai bun mod de a cunoaște trăsăturile unice și diversitatea satelor în care locuim este acela de-a lua la pas ulițele și drumurile, privind cu atenție în jur, dându-ne răgazul de a vedea lucrurile la care ne uităm.

Mai multe detalii

Activitatea aceasta este un concurs, iar voi veți fi agenții unor case care speră să câștige!

Aveți nevoie de un aparat de fotografiat sau de un telefon cu cameră foto. Fiecare dintre voi, sau în echipe de câte 2-3, veți pleca în căutarea celei mai frumoase case din satul vostru. Misiunea voastră este să realizați o serie de 3 fotografii cu casa voastră preferată. Încercați să găsiți acel ceva ce vă place mult, să căutați cel mai bun unghi și să o surprindeți în așa fel încât să fiți siguri că veți putea convinge și colegii voștri de valoarea casei. Sigura regulă este aceea că va trebui să fotografiați casa numai din stradă.

Pasul următor presupune realizarea unui poster de prezentare pentru casa voastră. Dacă aveți posibilitatea, printați fotografiile și realizați un colaj în care să explicați de ce vă place și de ce credeți că merită să câștige. Dacă nu puteți printa, realizați o prezentare powerpoint care să conțină aceleași informații.

La final, colegii vor vota cea mai frumoasă casă!

Creează un poster sau o prezentare powerpoint despre casa preferată. Încarcă un printscreen al posterului/prezentării în folderul tău online.
ArhitecturăMediuJumătate de ziCu facilitare

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.