loader image
Povești cu conace și castele
Fotografie Alexandra Cozmei
Cu o istorie care se întinde pe sute de ani, Castelul Bánffy de la Bonțida este astăzi recunoscut pentru festivalurile pe care le găzduiește. Arhitectura ansamblului este foarte diversă, nucleul fiind construit în stil renascentist, iar extinderile ce au urmat atingând stilurile baroc, neoclasic și romantic. Aparținând familiei al cărei nume îl poartă, castelul a trecut prin foarte multe evenimente începând cu secolele XV-XVI. Avariat în Războiul de independență, extins de Dionisie Bánffy și alți membri ai familiei, folosit ca spital și atacat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și ca CAP în timpul comunismului, castelul ne invită astăzi să ne imaginăm cum era viața oamenilor ce l-au locuit la începuturi.

Castelel și conacele din România sunt adevărate izvoare de istorie și un prilej perfect să ne exersăm imaginația învățând în același timp despre istoria lor.

Mai multe detalii
Misiunea voastră este să alegeți un castel sau un conac din zona voastră și să căutați informații despre el. Dacă în satul vostru nu sunt asememnea clădiri, căutați mai multe informații despre Castelul de la Bonțida. Vă puteți ajuta și de informațiile și ilustrațiile din fișierul România Remarcabilă.

Alegeți o perioadă sau un eveniment care vă stârnește curiozitatea și imaginați-vă în scris o zi din viața oamenilor care trăiau în acele vremuri. Descrieți castelul sau conacul, împrejurimile, activitățile care credeți că le întrețineau acei oameni.

Notează și păstrează povestea despre viața la conac/castel într-o perioadă de timp trecută. Încarcă o fotografie a paginii care redă povestea conacului în portofoliul tău online.
[categories]

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.