loader image
Fântână în miniatură

Cea mai bună băutură
Este apa de izvor
Eu, om bun peste măsură
V-o las vouă, tuturor

Acest proiect are ca demers surprinderea unui moment din viața satului de odinioară.

Mai multe detalii
Cum se realizează o fântână în miniatură?
1. Cumpără aracet, sârmă, tempera, pensule, 1 dop de sticlă, 1 păhărel mic (sticlă sau plastic) și carton pentru a putea realiza proiectul.
2. Mergi în natură și strânge nisip, pietricele de dimensiuni mici și două crenguțe (precum cele din imaginea reprezentativă provocării).
3. Taie 2 bucăți de carton cu dimensiunile de 40 cm/40 cm, respectiv 5 cm/20cm.
4. Aplică aracet pe o parte a cartonului și începe să așezi pietrele astfel încât să lași loc pentru o cărăruie, dar și pentru fântână și cumpănă. Mai poți aplica aracet și între pietre, pentru a asigura prinderea acestora.
5. Pe potecă, mai pune puțin aracet și apoi presară nisipul.
6. Rulează bucata mai mică de carton și lipește-o la capete pentru a forma fântâna. Aplică pe partea exterioară și lipește pe ea pietricele mici. Lipește pietrele și deasupra astfel încât să creezi o bordură pentru fântână. După uscare, aplică fântâna pe suprafața deja pregătită și mai adaugă aracet, nisip și pietricele pentru a o masca cât mai bine în peisajul creat. Pictează interiorul fântânii.
7. Urmează să te ocupi de cumpănă. În dopul de sticlă, aplică aracet și pune la mijloc crenguța pentru stâlpul de susținere al pârghiei. Adaugă nisip de jur împrejur și deasupra un rând de pietricele. După uscar,e lipește capacul pe cartonul deja amenajat și mai adaugă în jurul lui nisip și pietre pentru a-l masca în peisajul creat.
8. Acum te vei ocupa de cumpăna propriu zisă. Cu ajutorul sârmei, realizează o împletitură în jurul paharului iar capătul opus al sârmei învârte-l în jurul capătului cumpenei.
9. La capătul opus al cumpenei, adaugă o greutate formată dintr-o piatră mai mare în jurul căreia împletești din nou sârmă. Așează crenguța cumpănă pe stâlpul suport astfel încât să lași mai lung capătul cu găletușa.
Păstrează o fotografiecu fântâna ta în portofoliu online.
[categories]

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.