loader image
Langoși ca la mama acasă
Gătitul a fost întotdeauna una dintre activitățile care au atras cât mai mulți adepți ai rezultatelor acestora: bunătățuri de fel și fel. De aceea, nu ne vom opri nici noi din a-i acorda atenție necontenită.

De obicei, atenția noastră este pe felurile principale de mâncare, însă azi, ne gândit să mutăm atenția pe gustări sau deserturi mai deosebite. Și pentruă că suntem în Clubul Meseriilor Rurale, vă aducem în reflectoare gustări tradiționale, mai precis, langoșii aceia gustoși, făcuți ca la mama acasă.

Despre aceștia va fi vorba în provocarea următoarea.
Hai cu noi să descoperim complexitatea lucrurilor simple.

Mai multe detalii
Pași de urmat:

1. Se procură ingredientele : făină, drojdie, zahăr, apă (doar atât pentru varianta de post) sau adăugăm și ouă, lapte. Ca umplutură folosim gemuri prepare în casă. Ne mai trebuie: ulei, o tigaie, o paletă, un sucitor, un lighean, precum și un aragaz sau o plită electrică.

2. Se frământă aluatul și se lasă la crescut o oră.

3. Se modelează biluțe mici de aluat care se vor întinde apoi cu sucitorul.

4. Pe mijloc se pune o linguriță de gem, apoi se împăturește aluatul și se presează marginile.

5. Uleiul se încălzește într-o tigaie înaltă, suficientă pentru a pluti langoșii. Când e fierbinte, se așează pe rând langoșii și se rumenesc pe ambele părți. Se scot cu o paletă și se pudrează cu zahăr pudră.

ATENȚIE: Este de preferat ca un adult să se ocupe de prepararea termică, pentru a se evita accidentele (depinde de vârsta copiilor).

Fă o fotografie cu farfuria ta și păstreaz-o într-un folder online.

GastronomieMediuJumătate de ziCu facilitare

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.