loader image
Frică momârlănească
Gătitul a fost întotdeauna una dintre activitățile care au atras cât mai mulți adepți ai rezultatelor acestora: bunătăți de fel și fel. De aceea, nu ne vom opri nici noi din a-i acorda atenție necontenită.

De data aceasta, am vrea să vă facem cunoștință cu 2 rețele minunate, împărtășite chiar de momârlanii din Valea Jiului.

Sună interensant, așa-i? Dar oare ce știți voi despre momârlani? Căutați să aflați despre aceștia cât mai multe informații, înainte de a vă porni în călătoriile culinare propuse de ei. Așa veți înțelege mai bine de ce gătesc cu aceste ingredinte pe care reușesc să le combine într-un mod atât de gustos și armonios.

Răsfoiți cărțile și/sau paginile de internet, documentați-vă și învățați despre această comunitată deosebită, apoi preparați plăcintele și frica specifice momârlanilor.
Haideți cu noi să descoperim complexitatea lucrurilor simple.

Mai multe detalii
Pași de urmat:
Pentru această rețetă vei avea nevoie de: 1 -1,2 kg de cartofi, 2 cepe medii sau mari, slănină, brânză.
1. Începe prin a curăța cartofii și a-i tăia în felii subțiri, ca chips-urile, apoi dă brânza pe răzătoare.
2. Toacă cepele julien și formează o grămăjoară din ele.
3. Mărunțește slănina în cubulețe astfel încât să obții o grămăjoară puțin mai mare comparativ cu cea formată din ceapă.
4. Pune slănina în ceaun, la topit.
5. Când slănina s-a topit, adaugă peste ea și ceapa. Las-o la călit până capătă un aspect sticlos.
6. Adaugă cartofii felii și ține compoziția la foc mic, acoperită. Poți pune o gură de vin sau apă.
8. Când cartofii se pătrung, sparge-i cu lingura în bucăți mari și adaugă brânză, după gust.
9. Dacă brânza este moale sau apoasă, lasă compoziția să fiarbă la foc mic, pâna aceasta scade.
10. Poftă mare și bucurie în imagini de împărtășit 🙂 Adică da, vrem o poză cu frica ta 😀

Fă o fotografie cu farfuria ta și păstreaz-o într-un folder online.

GastronomieMediuJumătate de ziCu facilitare

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.