loader image
Sos pesto cu leurdă

Gătitul a fost întotdeauna una dintre activitățile care au atras cât mai mulți adepți ai rezultatelor acestora: bunătăți de fel și fel. De aceea, nu ne vom opri nici noi din a-i acorda atenție necontenită.

Știm că vă place să vă provocați papilele gustative, dar și nouă ne place să vă provocăm în a crea compuși simpli ori rețete, de bază sau cât mai complexe. Uneori trebuie să aprofundăm un proces gastronomic descoperind chiar apariția ingredientelor care îl compun, alteori îi adăugăm un sos sau un ingredient special pentru a îl face cât mai autentic și adaptat local.

Despre toate aceste aspecte inedite vor fi provocările următoare.
Haideți cu noi să descoperim complexitatea lucrurilor simple.

Mai multe detalii
Pași de urmat:
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 1 legătură de leurdă (aprox. 100 g), 80 g nuci, 65 g parmezat dat pe răzătoare, 80 ml ulei de măsline, 1 și 1/2 linguri suc de lămâie, sare și piper după preferințe și un blender 🙂
1. Puneți nucile și parmezanul în blender și mărunțiți-le.
2. Adăugați leurda puțin câte puțin, sucul de lămâie și puțin din uleiul de măsline și continuați omogenizarea cu blenderul.
3. Adăugați diferența de frunze de lerdă și de ulei și continuați mărunțirea. Ulei puteți adăuga mai mult sau mai puțin, în funcție de consistența dorită.
4. Serviți în amestec cu spaghete fierte. Poftă mare!.
5. Faceți o fotografie cu farfuria voastră și urcați-o într-un folder online.

Fă o fotografie cu sosul tău și păstreaz-o într-un folder online.

Natură și grădinăritBiodiversitateMediu50 de minuteCu facilitare

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.