loader image
Vopsește ouă folosind foi de ceapă
Photo credits Σελήνη
Paștele este cea mai veche, complexă și cea mai plină de semnificații sărbătoare, aducând omenirii speranța mântuirii. Și tocmai pentru că are atâta însemnătate, o diversitate de obiceiuri și tradiții s-a dezvoltat în jurul acestei sărbători. Unele țin de gastronomie, altele de curățenia sufletească, unele de fertilitatea holdelor, altele de alungarea spiritelor rele.

Și pentru că avem un patriminiu imobil atât de vast conectat cu această mare sărbătoare, ne dorim ca prin provocările care urmează să îl explorăm, să îl descoperim, evidențiem și luminăm, cu ajutorul vostru, meseriași rurali 🙂
Haideți să vedem ce avem de făcut!

Așadar, spor la treabă și Paște fericit tuturor!

Mai multe detalii
Pentru că suntem un club al meseriilor rurale, vă provocăm să vopsiți ouăle de Paște folosind resurse naturale. Vă oferim rețeta prin care să folosiți foile de ceapă pentru a vopsi aproximativ 10 ouă .

Iată ce aveți de făcut:

1. Adunați foile exteriore de pe mai multe cepe, astfel încât să strângeți 2 mâini consistente de foi.
2. Spălați ouăle înainte de a le folosi.
3. Fierbeți foile de ceapă până își lasă culoarea în zama din recipient.
4. Opriți focul și lăsați la răcit până puteți ține degetul în apă. Nu băgați ouăle în apa fiartă pentru că se vor crăpa.
5. Când compoziția s-a răcit, adăugați ouăle și puneți la foc timp de 10 minute.
6. Opriți focul și lăsați ouăle în zama obținută pentru încă 10 minte.
7. Scoateți ouăle și dați-le cu slănină pe deasupra, pentru a căpăta un luciu plăcut.

Succes și Paște fericit!

Fă fotografii pe tot parcursul activității și păstrează-le într-un folder online.

GastronomieTradiții și obiceiuriMediuJumătate de ziCu facilitare

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.