loader image

Inventarul fructelor de padure

Știați că locuitorii unei comune din România organizează la început de toamnă un Festival al Fructelor de Pădure? Este un eveniment cultural și gastronomic, un omagiu adus naturii pentru bunătățile pe care ni le oferă.

Fructele naturii sau fructele de pădure, sunt viu colorate, pline de vitamine, și oamenii se bucură direct de culegerea lor. Datorită proprietăților lor foarte apreciate pentru sănătate, în ultimii ani au pătruns puternic în România și plantațiile de arbuști fructiferi precum mure, afine, zmeură, coacăze și fermierii se preocupă de cultivarea și îngrijirea lor.

Tu recunoști fructele sălbatice ale pădurii? Faci diferență între fragi, mure și zmeură? Știi ce sunt coacăzele? Ai gustat vreodată afine? Dacă știi să răspunzi la aceste întrebări poți deveni o călăuză pentru cei care nu știu sau n-au avut vreodată ocazia să le culeagă din pădure. Misiunile din această serie “Bunătățile naturii” te vor ajuta să regăsești valoarea unor lucruri de care să te bucuri alături de familie și prieteni.

Mai multe detalii
Pădurea protejează și oferă cu generozitate roadele sale oricărui călător. Culesul fructelor era o formă de supraviețuire în trecut, astăzi e mai mult o îndeletnicire pentru timpul liber, o activitate de agrement. Desigur poți afla mai multe despre proprietățile acestor fructe minunate de pe internet sau de la oameni pricepuți din satul tău.

Dacă ai citit cu atenție informațiile de până aici, va fi ușor sa mergem împreună la prima provocare și să facem… un inventar. Ce fructe de pădure cresc in zona ta?

Pasul 1.Fă o listă cu toate fructele de pădure de care ai auzit.
Pasul 2. Caută informații pe internet sau vorbește cu un adult și completează lista cu oricare alte fructe de pădure.
Pasul 3. Vorbește cu cel puțin trei oameni din satul tău pentru a afla care dintre fructele pe care le ai pe listă se găsesc în zona ta. Poate sunt altele care se găsesc la tine în zonă, dar nu sunt pe listă. Adaugă.
Pasul 4. Încercuiește pe lista ta fructele de pădure care cresc in zona ta!

Felicitări, ai făcut inventarul fructelor de pădure din zonă.

Fă o poză la lista ta cu fructe de pădure și salvează-o într-un folder online.

[categories]
Seria de activități din “Bunătățile Naturii” a fost realizată de către Asociația Prietenii Bârnovei.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.