loader image

Întrebări frecvente

Ce activități putem derula?

Puteți alege, pentru inspirație, acțiuni și proiecte din Catalogul de Activități. Timpul necesar pentru realizarea lor variază între 20 de minute și jumătate de zi. Puteți realiza oricâte activități doriți.

Cum pot deveni și eu îndrumător meseriaș?

Pasul 1: Analizați comunitatea școlară și nevoile copiilor, dar și comunitatea ca ansamblu, pentru identificarea altor îndrumători care pot fi cooptați în Clubul Meseriilor Rurale.
Pasul 2:
Găsiți o gazdă pentru activitățile pe care urmează să le desfășoare alături de copii (poate să fie Școala, Primăria, Căminul Cultural, Biblioteca etc).
Pasul 3:
Decideți un calendar și un desfășurător pentru implementarea activității / activităților alese
Pasul 4:
Identificați, în oferta Fundației Noi Orizonturi, oportunitățile de dezvoltare/finanțare/promovare a
proiectului realizat de copii în comunitate.
Pasul 5:
Completați cu atenție și corect formularul de înscriere în program.

Descarcă ghidul îndrumătorului meseriaș aici.

Cum mă pot înscrie?

Completați cu atenție și corect formularul de înscriere în program aici.

Sunt cadru didactic, aș vrea să înscriu clasa la care predau/sunt diriginte, etc. Cum procedez?

Completați cu atenție și corect formularul de înscriere în program aici.

Realizați cât mai multe provocări din Catalogul de activități. Participați la webinariile de informare și pregătire conform calendarului pentru anul școlar 2021-2022. Colectați dovezile de realizare ale activităților, iar la fiecare final de lună completează formularul de aici.

Sunt bibliotecar, aș vrea să înscriu biblioteca în program. Cum procedez?

Completați cu atenție și corect formularul de înscriere în program aici.

Realizați cât mai multe provocări din Catalogul de activități. Participați la webinariile de informare și pregătire conform calendarului pentru anul școlar 2021-2022. Colectați dovezile de realizare a activităților,, iar la fiecare final de lună completează formularul de aici.

Dacă am avut club GreenIMPACT, ce activități putem derula?

Un club GreenIMPACT poate derula activități prin care copiii și tinerii, ca grup, să contribuie la protecția și salvgardarea patrimoniului cultural și natural. Puteți alege, pentru inspirație, acțiuni și proiecte din Catalogul de activități, dar puteți dezvolta și derula un proiect de învățare original, care valorizează patrimoniul natural și cultural în ecoturism, potrivit comunității și grupului vostru.

Avem acces la finanțare pentru proiectele de protecție și salvgardare a patrimoniului cultural și natural?

Da, Fundația Noi Orizonturi sprijină financiar grupurile de tineri și copii conduse de adulți în proiectare și implementarea de proiecte pentru protecție și salvgardare a patrimoniului cultural și natural. Pentru a intra în competiția pentru finanțare, urmăriți calendarul de activități pentru anul școlar 2021-2022

Care este diferența dintre o activitate, un proiect și un proiect de service learning?

O „activitate” este o acțiune mai simplă, care poate fi realizată într-o singură unitate de timp (ex: vizitează un meșter popular și postează o poză cu el). Scopul activităților este de a familiariza elevii cu elementele de patrimoniu cultural sau natural, de a-i introduce în lumea ecoturismului – Învățare.

Un proiect presupune o succesiune de acțiuni, realizate în mai multe unități de timp, care conduc către un portofoliu sau un rezultat prin care elevii pot demonstra că pot pune în valoare elemente de patrimoniu natural sau cultura – Acțiune.

Un proiect de service learning este o rezolvare a unei situații sau activare a unei resurse locale printr-o abordare decisă de elevi și pusă în practică – Transformare.

Mai putem deschide și noi un Club al Meseriilor Rurale?

Da, puteți deschide sau redeschide oricând un Club al Meseriilor Rurale. Un Club al Meseriilor Rurale este un club de voluntariat pentru protecția și valorizarea patrimoniului cultural și natural, care dezvoltă competențe ecoturistice în rândul elevilor. Acesta presupune derularea de activități săptămânale cu copii și tineri, ca orice alt club de învățare. Se poate organiza în oricare dintre instituțiile locale din comunitate și are nevoie de 1-2 adulți – lideri.

Cum pot realiza și eu activități cu copiii din comunitatea mea?

Clubul Meseriilor Rurale funcționează atunci când există următoarele trei elemente.

Un spațiu care găzduiește activitățile copiilor.

Unul-doi îndrumători adulți (care sunt responsabili de conducerea activităților cu copiii).

Mai mulți membri resursă ai comunității, dornici să contribuie la învățarea copiilor.

Află mai multe aici.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.