loader image
Resurse vizibilitate

Aici găseşti o serie de materiale necesare în comunicarea activităţii clubului cu partenerii, sponsorii, membrii comunităţii. Astfel, am pus la dispoziţia ta: materiale utile în recrutarea noilor membri (afişe, clipuri şi prezentări) machete pentru realizarea materialelor de comunicare (model tricou, insigna, logo-uri) şi un scurt ghid de comunicare a proiectelor de Service Learning.

Model Certificat de apreciere pentru partenerii Clubului Meseriilor Rurale_A4

Model de certificat format A4, ce poate fi oferit în semn de apreciere pentru suportul oferit clubului vostru, partenerilor, sponsorilor, voluntarilor.

Afis de recrutare - Model ”Cultiv apreciere”- A3

Propunere de afiş pentru recrutarea viitorilor membri, format A3

Afis de recrutare - Model ”Cultiv apreciere” - A2

Propunere de afiş pentru recrutarea viitorilor membri, format A2

Ghid de comunicare în proiectele Clubului Meseriilor Rurale

Document de 3 pagini în care se explică pe scurt: cum aşezăm logo-urile într-un afiş, ce programe gratuite, online există pentru realizarea afişelor, cum trebuie să fie un comunicat de presă, relaţia cu presa, comunicarea online, descrierea programului Clubul Meseriilor Rurale şi a Fundaţiei Noi Orizonturi.

Model Certificat de apreciere pentru copii Clubului Meseriilor Rurale_A4

Model de certificat format A4, ce poate fi oferit în semn de apreciere pentru copiii parte din Clubul Meseriilor Rurale.

Resurse organizatorice

Aici găseşti toate documentele de care ai nevoie pentru gestionarea clubului tău: Acord de parteneriat cu Fundaţia Noi Orizonturi, Fişă de înscriere în programul IMPACT pentru membri, acordul părinţilor, Fişă de prezenţă, etc.

Fișă de înscriere în Clubul Meseriilor Rurale pentru membri

Pentru a include membri noi în clubul vostru aveţi nevoie de acordul părinţilor lor deoarece întâlnirile au loc înafara programului şcolar iar majoritatea proiectelor implementate la club presupun deplasări înafara şcolii. Fişele se păstrează la dosarul clubului.

Fişă de prezenţă membri Clubul Meseriilor Rurale

Este utilă în menţinerea evidenţei membrilor şi liderilor activi în cadrul clubului. Pe baza acestei liste de prezenţă, puteţi decide mai uşor cine reprezintă clubul vostru la diferite evenimente sau cursuri dedicate impacţilor. Listele se păstrează la dosarul clubului.

Acord părinți pentru participare la eveniment în afara localității

Acest document este util în cazul în care activitatea clubului presupune deplasări în afara localităţii. Acordul părinţilor trebuie semnat pentru toţi elevii minori şi se păstrează la dosarul clubului.

Model contract sponsorizare

În cazul în care reuşiţi să atrageţi sponsori pentru proiectele voastre, puteţi folosi acest model de contract de sponsorizare. Acesta se încheie între sponsor şi instituţia gazdă, asociaţia de părinţi sau un ONG local partener al clubului. Contractele de sponsorizare nu se semnează prin Fundaţia Noi Orizonturi deoarece nu avem capacitatea de a gestiona astfel de fonduri.

GDPR -Protecția datelor cu caracter personal

Mențiunea aceasta va apărea pe toate documentele prin care solicitați informații cu caracter personal (nume, adresă, email, telefon etc.). Pentru activitățile care se desfășoară în instutuția de învățământ, aceasta își asumă răspunderea. Verificați acest aspect, pentru a fi siguri.

Acord de parteneriat

Salvați local documentul și completați datele cerute din în PDF. Salvați documentul și trimiteți-l pe mail la adresa meseriirurale@noi-orizonturi.ro. Noi îl vom semna și îl vom trimite înapoi către dumneavoastră în cel mai scurt timp.
Resurse educaționale
Aici găseşti resurse utile pentru procesul educaţional din clubul tău: Curriculum, Ghiduri de inspiraţie, Ghiduri şi tutoriale privind implementarea proiectelor de Service Learning, Ghiduri pe diverse metode educaţionale, etc.

Curriculum Preparator de produse locale

Ghidul de facilitare oferă pas cu pas toate etapele pe care liderii le pot implementa pentru desfășurarea unei tabare de vară care ajută la promovarea patrimoniului local cu tematică – preparator de produse locale.

Curriculum Plante medicinale

Ghidul de facilitare oferă pas cu pas toate etapele pe care liderii le pot implementa pentru desfășurarea unei tabare de vară care ajută la promovarea patrimoniului local cu tematică – plante medicinale. 

Curriculum Făuritor de trasee turistice

Ghidul de facilitare oferă pas cu pas toate etapele pe care liderii le pot implementa pentru desfășurarea unei tabare de vară care ajută la promovarea patrimoniului local cu tematică – făuritor de trasee turistice.

Curriculum Micii detectivi de nesteMATE

Ghidul de facilitare oferă pas cu pas toate etapele pe care profesorii le pot implementa pentru desfășurarea unei tabare de vară cu tematică specială – matematica.

Instrument - Legenda A1 Patrimoniu, Harta Comunităţii

Simboluri gata de print, utile în realizarea hărţii comunităţii. Aici găsiţi simboluri generale, comori de partrimoniu cultural şi natural/probleme de mediu, sprijin/resurse ajutătoare

Ghid - Rolurile Liderului

Descrieri şi explicaţii privind metodologia învăării prin experienţă corelat cu ce trebuie să facă un lider IMPACT în cele 5 roluri ale sale: trainer, facilitator, explorator, evaluator, coach.

Serial video - Realizarea proiectelor de Service Learning

Un serial format din 9 episoade prin care sunt explicate beneficiile proiectului de service learning și recomandări pentru fiecare etapă a unui proiect de acest tip. Acest serial poate fi parcurs împreună cu toţi membrii clubului în momentele cheie în care lucraţi la proiect, ca un mini-curs online.

Ghid de inspiraţie GreenIMPACT

Exemple de proiecte de Service-Learning pe care le puteți face pe tema patrimoniului cultural și natural.

Ghid de inspirație „Vânătoarea Naţională de Comori”

22 de idei de proiecte de service learning care susțin ecoturismul în România şi promovează valorile locale.

Ghid de facilitare pentru liderii GreenIMPACT / CDȘ Patrimoniu Local - Planuri de lecție

Ghidul de facilitare oferă pas cu pas toate etapele pe care liderii le pot implementa în cluburile lor. Găsiți activități practice și curricula GreenImpact.

Ghid - Proiectele de Service Learning

Acest ghid cuprinde informații practice cu privire la modul în care pot fi facilitate proiectele de învățare prin serviciul în folosul comunității.

Ghid - Debrieful

Acest ghid ne ajută să creăm activităţi de învăţare prin experienţă, să procesăm învăţarea din urma activităţilor de învăţare prin experienţă (debrieful) şi ne explică câteva metode de procesare a învăţării.

Ghid - Responsabilitatea socială în proiectele GreenIMPACT

Ce putem face ca membri IMPACT pentru a ne asigura că proiectele noastre de Serive Learning sunt implementate într-o manieră prin care protejăm mediul.

Antreprenoriat - Ghid de inspirație

Idei de proiecte de Service Learning pe tematica antreprenoriatului social pentru cluburile cluburile GreenIMPACT.

Antreprenoriat - Ghid de interviu pentru turiști

Aflați ce fel de produse/ servicii își doresc turiștii care vin la voi. Răspunsurile lor vă vor ajuta să găsiți cea mai bună idee de proiect.

Antreprenoriat - Cum comunicăm pentru a ne crește afacerea 1

Cum comunicați ideea GreenIMPACT în momentul recrutării de noi membri, la întâlnirile de club sau către comunitatea locală? Cum vă faceți vizibili înainte, în timpul și după implementarea proiectului?

Antreprenoriat - Cum comunicăm pentru a ne crește afacerea 2

Poveștile trezesc emoții, poveștile vând. Aflați cum să spuneți povestea voastră în funcție de interlocutor și cum să păstrați legătura cu clienții.

Antreprenoriat - Cum stabilim prețul ?

Cum stabiliți prețul cel mai potrivit pentru produsele/ serviciile voastre?

 

Antreprenoriat - Eveniment cu vânzare - Protocol cu organizația gazdă a urnei de donații

În cazul în care vindeți cu ocazia unor evenimente este necesar să semnați acest protocol de colaborare cu organizația care găzduiește evenimentul.

Antreprenoriat - Eveniment cu vânzare - Model Monetar

În cazul în care vindeți cu ocazia unor evenimente, acest document vă ajută să țineți evidența banilor primiți.

Antreprenoriat - Eveniment cu vânzare - PV la primirea banilor

În cazul în care vindeți cu ocazia unor evenimente este necesar să încheiați acest roces verbal, după numărarea banilor obținuți.

Ghid de inspiraţie „Tinerii sunt vocea comunităţii”

Exemple de campanii de advocacy realizate de cluburile IMPACT. Acest ghid vă poate oferi idei despre cum puteţi implementa proiecte de influenţare a politicilor publice.

Cursuri online

Aici găseşti o serie de activități online și offline pentru procesul educaţional din clubul tău: module online asincron pe platforma Openlearning. Pentru a fi accesate e nevoie de crearea unui cont pe platformă. Dacă aveți nevoie de ajutor nu ezitați să ne contactați.

Designer de produse

Designerul de produse realizează tricouri unicat cu aplicații de pânze cusute manual și vorbe brodate mecanic și le vinde cu scopul de a valorifica și promova patrimoniul cultural local.

Organizator de șezători

Organizatorul de șezători creează un concept de șezătoare, aduce împreună oamenii resursă ai satului, coordonează întregul eveniment și oferă acest serviciu turiștilor cu scopul de a promova patrimoniul cultural local.

Curator simboluri rurale

Curatorul de simboluri rurale poate să documenteze croiurile, semnele, culorile tipice satului în care trăiește. Curatorii creează și editează un caiet cu simboluri rurale identificate în propria comunitate pentru a promova și valorifica patrimoniul cultural local.

Ghid de cultură

Ghidul de cultură creează, promovează și realizează excursii ghidate în comunitate, pentru turiști și vizitatori, de interpretare a patrimoniului cultural local.

Ghid de natură

Ghidul de natură creează, promovează și realizează excursii ghidate în zone naturale, pentru turiști sau vizitatori, punând în valoare elemente deosebite din natură – arbori, flori, stânci, specii de animale, peisaje.

Organizator de vânători de comori

Organizatorul de vânători de comori dezvoltă un traseu online de tip Treasure Hunt folosind o aplicație digitală care permite turiștilor să exploreze și să interpreteze elementele de valoare dintr-o localitate fără un ghid.

Produse locale

Producătorul local știe să crească plante și răsaduri prin care salvează, conservă și multiplică plante specifice comunității.

Plante medicinale

Erboristul știe cum să culeagă, usuce, ambaleze, eticheteze și valorifice plantele din flora spontană locală.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.