loader image
Alfabetul fructelor de padure
Știați că locuitorii unei comune din România organizează la început de toamnă un Festival al Fructelor de Pădure? Este un eveniment cultural și gastronomic, un omagiu adus naturii pentru bunătățile pe care ni le oferă.

Fructele naturii sau fructele de pădure, sunt viu colorate, pline de vitamine, și oamenii se bucură direct de culegerea lor. Datorită proprietăților lor foarte apreciate pentru sănătate, în ultimii ani au pătruns puternic în România și plantațiile de arbuști fructiferi precum mure, afine, zmeură, coacăze și fermierii se preocupă de cultivarea și îngrijirea lor.

Tu recunoști fructele sălbatice ale pădurii? Faci diferență între fragi, mure și zmeură? Știi ce sunt coacăzele? Ai gustat vreodată afine? Dacă știi să răspunzi la aceste întrebări poți deveni o călăuză pentru cei care nu știu sau n-au avut vreodată ocazia să le culeagă din pădure. Misiunile din această serie „Bunătățile naturii” te vor ajuta să regăsești valoarea unor lucruri de care să te bucuri alături de familie și prieteni.

Mai multe detalii
Oare ai gustat din toate fructele de pădure? De la Afine la …Zmeură, adică de la A la Z? Provocarea de azi este sa realizezi un Alfabet al fructelor de pădure.

Pasul 1.Notează pe o foaie literele alfabetului, in coloană, pe verticală, la marginea din stânga. A, B, C…..
Pasul 2. Pentru fiecare literă completează denumirea unui fruct de pădure (sau mai multe dacă găsești, spre exemplu: afine, agrișe).
Pasul 3. Mai adaugă un nivel de dificultate: adaugă încă o coloană și caută și adaugă denumirea lor populară. Da, poți folosi internetul. Da, poți cere ajutorul unui adult.
Pasul 4. Și încă un nivel mai greu: adaugă încă una sau chiar două coloane și, completează si în franceză, engleză, germană, etc – în limbile pe care le studiezi la școală! Șanse mari să vă viziteze un turist străin și o să îți fie de folos acest mini-dicționar de fructe de pădure când îi explicați ce bunătăți poate găsi în satul tău.

Da, poate vor râmane litere libere dar cui ii pasă! Concentrează-te pe câte ai învățat, nu pe câte nu știi!

Încarcă poze cu materialele doveditoare într-un folder online sau descrie experiența într-un caiet-jurnal.

[categories]
Seria de activități din “Bunătățile Naturii” a fost realizată de către Asociația Prietenii Bârnovei.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.