loader image
Ajutor de bunici/vecini la înlăturarea zăpezii
Photo credits Ricardo Gomez Angel
Iarna vine la pachet cu măreția ei albă și frumusețea de nedescris. Natura se îmbracă în alt veșmânt, iar zăpada acoperă toate culorile așternute de toamnă peste păduri, poieni și sate.

Ai zice că viața se așează la masă cu somnul și intră în hibernare, iar tot ce a fost însuflețit îngheață sub puterea frigului pătrunzător.

Chiar dacă pare că totul împietrește în timp, avem posiblitatea să privim peisajul prin ochii unui artist, să ne bucurăm de pânza albă pe care ne-o oferă iarna și să o îmbogățim cu ideile noastre îndrăznețe de colorare sau întrebuințare a acesteia.

Mai multe detalii
Pe cât de mult ne bucurăm noi de zăpadă, pe atât de mult se luptă bătrânii satului nostru cu îndepărtarea sa din fața casei, din curte sau de pe căile de acces spre animalele domestice.

Ce ai zice dacă ai fi sprijin de bătrânei și le-ai oferi o mână de ajutor pentru a înlătura zăpada?

Iată ce ai de făcut:

1. Stabiliește o întâlnire cu prietenii tăi și roagă-i să ceară voie părinților să împrumute o lopată de-a casei și să mergeți împreună la una sau mai multe persoane vârstnice din sat să curățați zăpada din fața casei, din curte sau de unde vă spun aceștia că au nevoie.

2. Cu siguranță părinții v-au spus deja la cine să mergeți pentru a-i ajuta, atunci când au auzit de fapta bună pe care vreți să o faceți. Dacă totuși nu s-a întâmplat asta, întrebați în sat cine are nevoie de ajutor pentru înlăturarea zăpezii.

3. Acum la treabă. Și pentru a vă lăuda inițiativa, faceți și o fotografie cu voi, în timp ce curățați zăpada și păstrați-o într-un folder online.

Faceți și o fotografie cu voi, în timp ce curățați zăpada și păstrați-o într-un folder online.
Natură și grădinăritMediuJumătate de ziCu facilitare

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.