loader image
Amintiri pietrificate
Produsele și conceptul hand made există de când a început omul să meșterească prin gospodărie sau în jurul acesteia. Încă din cele mai vechi timpuri am folosim elementele din natură pentru a ne înfrumuseța sau împodobi ținutele.

Odată cu Revoluția Industrială, a apărut conceputul de producere în masă, iar procesul de fabricație a bijuteriilor a fost tehnologizat. Deși conviețuiesc ambele modalități de creare a accesoriilor (manual și tehnologizat), în ultimii ani bijuteriile îndeletnicite manual au căpătat o valoare aparte.

Cum nouă ne place educația în natură, ne-am gândit să schimbăm perspectiva și să punem natura în bijuterii. Astfel îi subliniem valoarea și sub o altă formă.

Te-am făcut curios?
Haide să vedem ce putem crea împreună!!!

Mai multe detalii

După cum sperăm că știți deja, leagănul FNO în România este în zona carboniferă Valea Jiului. Avem în echipă oameni creativi care au valorificat cea mai cunoscută rocă locală (huila) sub diferite forme pe care dorim să vi le împărtăim și vouă.
V-ați gândit că ați putea face asta și voi, cu pietrele din ograda voastră?

Iată ce resurse sunt necesare pentru a putea crea sticlute cu amintiri folosind pietre din natura înconjurătoare: sticluță de amintiri, pistol de lipit cu silicon, rezerve batoane de silicon, alte elemente de mici dimensiuni specific locale, care se pot lipi pe dopul sticluței, răvaș (vei crea tu, din bucățele de hârtie pe care vei scrie mesaje inspiraționale)

Pași de urmat:

1. Cumpără materialele necesare pentru confecționarea pandantivelor, enumărate mai sus. Recomandăm această sursă.

2. Ieși în natură și caută pietricele de mici dimensiune sau pietricele casante. Dacă alegi versiunea 2, sparge pietricelele în bucățele atât de mici astfel încât să intre în sticluță (vezi imagine).
Du pietrele acasă, spală-le, șterge-le și lasă-le să se usuce peste noapte.

3. Începe asamblarea. Umple sticluța cu pietricele până la jumătate, include răvașul și adaugă restul de pietricele.

4. Închide sticluța iar pe dop lipește un element de mici dimensiuni, reprezentativ zonei. Dacă dorești, poți atașa și o fundiță pentru a oferi un plus de atracție.

5. Oferă sticluța cadou sau crează o colecție întreagă și strânge fondurile primite la schimb pentru a contribui la realizarea unui proiect comunitar.

Fă o poză cu amintirea ta și salvează-o într-un folder online.

[categories]

Linkuri utile:

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.