loader image
Amprentele animalelor iarna
Fotografie Thomas Bormans
Iarna vine la pachet cu măreția ei albă și frumusețea de nedescris. Natura se îmbracă în alt veșmânt, iar zăpada acoperă toate culorile așternute de toamnă peste păduri, poieni și sate.

Ai zice că viața se așează la masă cu somnul și intră în hibernare, iar tot ce a fost însuflețit îngheață sub puterea frigului pătrunzător.

Chiar dacă pare că totul împietrește în timp, avem posiblitatea să privim peisajul prin ochii unui artist, să ne bucurăm de pânza albă pe care ne-o oferă iarna și să o îmbogățim cu ideile noastre îndrăznețe de colorare sau întrebuințare a acesteia.

Mai multe detalii

Oriunde ne ducem și oricât de bine ne strecurăm, lăsăm în urma noastră amprente. Vara sunt mai greu de remarcat, însă iarna sunt evidențiate de zapădă.
V-ați gândit să studiați mai detaliat ce fel de amprente lasă animalele din curtea voastră sau cele care se plimbă de jur împrejur?

Dacă găsiți amprente cu 4 degețele mai mici, probabil sunteți pe urmele unei pisici. Dacă sunt 4 degețele, dar ceva mai mari, este posibil să urmăriți un câine. În cazul în care amprentele sunt în formă de Y, cu siguranță ați identificat un iepuraș, iar dacă acestea sunt mari și lasă impresia de deplasare în, zig – zag, mergeți în direcția opusă. Cel mai probabil urmăriți un urs. Nu plângeți, dar și dacă o faceți, să știți că amprentele în formă de lacrimă provin de la căprioare sau cerbi.

Pffiuuu! câtă varietate se mai ascunde și în amprentele acestea.

Iată ce aveți de făcut:
1. Consultați următorul articolul foarte util despre identificarea amprentelor: https://ro.hunterschool.org/animal-tracks-identification-guide
2. Printați o serie dintre pistele model și oferiți-le copiiilor.
3. Mergeți în natură și identificați minim 3 tipuri de amprente de animale.
4. Citiți-le copiilor despre caracteristicile individuale ale amprentelor.
5. Descrieți habitatul în care trăiește animalul identificat.
6. Faceți o fotografie cu amprenta descoperită și textul de indentificare a acesteia, scris alături.

Faceți o fotografie cu amprenta descoperită și textul de indentificare a acesteia, scris alături.
[categories]

Linkuri utile:

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.