loader image
Aranjamente înghețate pentru grădină
Fotografie Zoltan Tasi

Iarna vine la pachet cu măreția ei albă și frumusețea de nedescris. Natura se îmbracă în alt veșmânt, iar zăpada acoperă toate culorile așternute de toamnă peste păduri, poieni și sate.

Ai zice că viața se așează la masă cu somnul și intră în hibernare, iar tot ce a fost însuflețit îngheață sub puterea frigului pătrunzător.

Chiar dacă pare că totul împietrește în timp, avem posiblitatea să privim peisajul prin ochii unui artist, să ne bucurăm de pânza albă pe care ne-o oferă iarna și să o îmbogățim cu ideile noastre îndrăznețe de colorare sau întrebuințare a acesteia.

Mai multe detalii
A sosit clipa în care să ne bucurăm de puterea înghețului și să îl valorificăm sub forma unor aranjamente pentru grădină.

Pași de urmat:

1. Roag-o pe bunica sau mama să îți împrumute 1 farfurie și o bucățică de ață de cânepă, panglică, etc.
2. Colectează din bucătărie: coji de portocale, anason, bucăți de sfeclă roșie, coji de lămâie, coji de nectarine, etc. Practic cam orice are culori vii și ar putea forma un aranjament atrăgător.
3. Așează cojile astfel încât să creezi modele diverse și frumos colorate.
4. Într-o parte a farfuriei, pune și bucată de ață de cânepă astfel încât să introduci în farfurie doar capetele și să rămâne bucla în exterior. Aceasta va deveni șnurul de agățare a aranjamentului.
5. Toarnă apă în farfurie peste întregul aranjament (nu îl acoperi, căci altfel vor pluti cojile) și scoate farfuria afară, la îngheț.
6. Următoarea zi, scoate aranjamentul deja înghețat și agață-l în copacul din grădină.
Acum curtea ta este mult mai veselă și frumoasă.
7. Fă o fotografie cu aranjamentul creat și păstreaz-o într-un folder online.

Fă o fotografie cu aranjamentul creat și păstreaz-o într-un folder online.
[categories]

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.