loader image

Brățara pietrificată

Produsele și conceptul hand made există de când a început omul să meșterească prin gospodărie sau în jurul acesteia. Încă din cele mai vechi timpuri am folosim elementele din natură pentru a ne înfrumuseța sau împodobi ținutele.

Odată cu Revoluția Industrială, a apărut conceputul de producere în masă, iar procesul de fabricație a bijuteriilor a fost tehnologizat. Deși conviețuiesc ambele modalități de creare a accesoriilor (manual și tehnologizat), în ultimii ani bijuteriile îndeletnicite manual au căpătat o valoare aparte.

Cum nouă ne place educația în natură, ne-am gândit să schimbăm perspectiva și să punem natura în bijuterii. Astfel îi subliniem valoarea și sub o altă formă.

Te-am făcut curios?
Haide să vedem ce putem crea împreună!!!

Mai multe detalii
După cum sperăm că știți deja, leagănul FNO în România este în zona carboniferă Valea Jiului. Avem în echipă oameni creativi care au valorificat cea mai cunoscută rocă locală (huila) sub diferite forme pe care dorim să vi le împărtășim și vouă.
V-ați gândit că ați putea face asta și voi, folosind pietrele din ograda voastră?

Iată ce resurse sunt necesare pentru a putea crea și tu brățări folosind pietre din natura înconjurătoare: bază brățară, pistol de lipit cu silicon, rezerve batoane de silicon, lac pentru piatră. Dacă nu iei o bază care include deja prinzătorile, atunci cei avea nevoie și de prinzători și de un clește cu 3 funcții. Dacă dorești să înlocuiești lanțul cu un șnur, atunci vei include șnurul, închizătorile și cleștele.

Pași de urmat:

1. Cumpără materialele necesare pentru confecționarea brățării, enumErate mai sus. Recomandăm această sursă.

2. Ieși în natură și caută pietre atrăgătoare, cu forme și culori deosebite (atenție la respectarea dimensiunilor suportului metalic inclus în baza aleasă). Du pietrele acasă, spală-le, șterge-le și lasă-le să se usuce peste noapte. Există și opțiunea să le fărâmițezi și să folosești bucățelele mici de pietre pentru a le lipi pe suportul pentru brățară.

3. De această dată, vei lăcui piatra sau pietricelele la final, după ce au fost lipite pe suport și s-au uscat.

4. Mai departe, dacă dorești să înlocuiești lanțul cu un șnur, este alegerea ta. Ține cont de ce alte resurse sunt necesare pentru aceasta.
Cutia de ambalaj este opțională, dar cu siguranță are efect atunci când dăruiești bijuteria.

5. Oferă brățara cadou sau crează o colecție întreagă și strânge fondurile primite la schimb pentru a contribui la realizarea unui proiect comunitar.

Fă o poză cu brățara ta și salvează-o într-un folder online.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.