loader image
Cercei mititei
Produsele și conceptul hand made există de când a început omul să meșterească prin gospodărie sau în jurul acesteia. Încă din cele mai vechi timpuri am folosim elementele din natură pentru a ne înfrumuseța sau împodobi ținutele.

Odată cu Revoluția Industrială, a apărut conceputul de producere în masă, iar procesul de fabricație a bijuteriilor a fost tehnologizat. Deși conviețuiesc ambele modalități de creare a accesoriilor (manual și tehnologizat), în ultimii ani bijuteriile îndeletnicite manual au căpătat o valoare aparte.

Cum nouă ne place educația în natură, ne-am gândit să schimbăm perspectiva și să punem natura în bijuterii. Astfel îi subliniem valoarea și sub o altă formă.

Te-am făcut curios?
Haide să vedem ce putem crea împreună!!!

Mai multe detalii
De obicei ne petrecem timpul în natură fără a remarca cât de frumoasă este ea, în cele mai mici detalii. Pentru că o iubim și o purtăm în suflet la orice pas, ne-am gândit să facem cumva să o purtăm și fizic cu noi, în fiecare zi. Așadar, haideți să dezvăluim cum ne putem simți în comuniune cu natura, dar și să îi slăvim și apreciem frumusețea în public.

Iată ce resurse sunt necesare pentru a putea crea cercei, folosind elemente din natura înconjurătoare: bază pentru cercei, dopuri silicon, pistol de lipit cu silicon, rezerve batoane de silicon, lac incolor pentru pietre – dacă decizi că vrei să înlocuiești conurile cu pietre.

Pași de urmat:

1. Cumpără materialele necesare pentru confecționarea cerceilor, enumerate mai sus. Recomandăm această sursă: https://www.decohobbyart.ro

2. Ieși în natură și caută conuri mititele, pietre sau alte elemente atractive din natura înconjurătoare (atenție ca acestea să se potrivească ca dimensiuni pe baza de cercei aleasă). De asemenea, ține cont ca acestea să formeze perechi, să nu fie prea grele, dar și să fie asemănătoare la dimensiuni și culoare.

3. Du conurile sau pietrele acasă. Dacă sunt conuri, lasă-le 2-3 zile în casă, pentru că ele vor mai ”înflori” puțin de la căldură. Dacă sunt pietre, spală-le, șterge-le și lasă-le să se usuce peste noapte.

4. Începe dibăcia. Lipește conurile sau pietrele de baza pentru cercei și lasă-le să se usuce. Dacă sunt pietre, după ce s-a uscat siliconul, lăcuiește pietrele pentru a evidenția aspectul frumos al acestora.

5. Adaugă dopurile de silicon. Felicitări. Ai creat o pereche de cercei gata de purtat.
Cutia de ambalaj este opțională, dar cu siguranță are efect atunci când dăruiești bijuteria.

6. Oferă cerceii cadou sau crează o colecție întreagă și strânge fondurile primite la schimb pentru a contribui la realizarea unui proiect comunitar.

Fă o poză cu perechea ta de cercei și salvează-o într-un folder online.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.