loader image

Colindărori din conuri

Da da….încep să se audă zurgălăii și colindele parcă răsună în fundal, semn că nu mai este mult și vine Crăciunul.

Odată cu colindele, se deschide și sezonul cadourilor și știm cu toții cât de dificil este să alegi ceva inedit pentru a fi dăruit cu ocazia acestor deosebite Sărbători de iarnă. Să nu te simți descumpănit. Șirul provocărilor de Crăciun au rolul de a te ajuta în acest sens, așa că înveselește-te, nu te descuraja și pregătește-ți degetele pentru ce urmează.

Te invităm să înveți cum să creezi singur, ornamente, ghirlande și alte obiecte tematice, care dau o notă deosebită de creativitate cadourilor tale.

Fii unul dintre spiridușii din echipa noastră și alătură-te inițiativei de a sărbători mai deosebit aceste Sărbători minuate.

Spor la treabă și Crăciun fericit!!! 🎅 💝 🎅

Mai multe detalii

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a creat colidători din conuri:

1. Cumpără toate produsele de care ai nevoie pentru a crea ornamentul: pistol cu silicon, rezerve de silicon, fetru culori diferite, spray zăpadă artificială, ochi mititei, zurgălăi, cariocă neagră, bile polistiren.

2. Mergi în natură și colectează conuri de brad, mai mari și deschise, pe cât posibil. Întoarce-te acasă și lăsă conurile la uscat la temperatura camerei, pentru 2 – 3 zile. Vei vedea că se vor mai deschide puțin.

3. Dă conurile de jur împrejur cu spray-ul de zăpadă artificială și lasă-le la uscat.

4. Folosește un obiect rotund cu un diametru de aproximativ 10 cm pentru a desena pe fetru un cerc, urmărind conturul obiectului. Sau pur și simplu, utilizează un compas 🙂

5. Decupează fetrul astfel încât să obți un cerc.Taie cercul pe jumătate, astfel încât să obți 2 bucăți egale. Rulează o bucată pentru a realiza un con. Lipește-o cu silicon sau capseaz-o pentru a sta fixă. Aceasta va fi căciula colindătorului. Dacă dorești, îi poți face un moț, lipind un clopoțel în vârful conului.

6. Următoarea zi, ia o biluța de polistiren și desenează-i o guriță. Lipește și ochișorii mobili. Acum lipește și căciulița de biluța. Mai rămâne să atașezi capul pe care l-ai obținut, de con.

7. Cu singuranță ți-a mai rămas pe undeva o bucățică de fedru. Îți trebuie o fâșie de 1 cm grosime și cam 10 cm lungime. La capete, tai-o în fășii mai scurte, de 1 cm, pentru a crea franjurile fularului. Lipește și fularul în jurul ”gâtului” colindătorului. Lasă totul la uscat până ziua următoare.

Felicitări! Ai creat un colindător con.

Fă o poză cu ornamentul tău și salvează-o într-un folder online.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.