loader image
Coșar din nucă
Primăvara aduce cu sine un buchet de sărbători, care mai de care mai deosebite și pline de semnificație.

Odată cu creșterea temperaturilor și topirea zăpezii, pământul se dezgolește de haina grea de nea care l-a acoperit până acum și lasă loc ghioceilor să apară.
Și cum prea bine știm, tot la sosirea primăverii se serbează și Mărțișorul. Un obicei vechi, comun cu alte popoare învecinate, dar a cărui origine nu se cunoaște încă cu certitudine. Cutume de tot felul sunt legate de această sărbătoare, variate de la o zonă la alta. Baba Dochia este și ea implicată, iar ziua nașterii tale poate vesti cum îți va fi întregul an. Suna interesant, nu-i așa?

Haideți să descoperim ce obiceiuri specfice ascunde începutul primăverii în țara noastră.

Mai multe detalii
Materiale necesare: o nucă foarte mare, o nucă foarte mică, două boabe de muștar, o boabă de orez, două boabe de cafea, două semințe de bostan, două jumătăți sămânță de fistic, o cupă de jir, puțină sfoară, resturi de la ascuțit creionul, 3cm de material sub formă de scară, pistol de lipit.

Nuca mare este corpul, iar nuca mică este capul, pe care se lipesc boabele de muștar sub formă, de ochi, iar boaba de orez este nasul. Boabele de cafea sunt nasturii, sâmburii de bostan sunt mâinile, iar resturile de creion formează gulerul.

Pe o mână se prinde sfoara, iar pe cealaltă „scara”. Cupa de jir este pălăria. Jumătățile de sămânță de fistic sunt picioarele. Toate se lipesc cu pistolul de lipit.

Păstrează fotografia și încarc-o într-un folder online.
Tradiții și obiceiuriMediuJumătate de ziCu facilitare

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.