loader image

Creează o reclamă

Comunitatea, grupul de oameni cu interese, credinţe sau norme de viaţă comune, are un rol esenţial în existenţa fiecăruia dintre noi. Ca urmare, este foarte important să cunoaştem comunitatea în care trăim, să-i descoperim comorile şi să le facem cunoscute şi altora.

O metodă extrem de atractivă de cunoaştere a comunităţii este vânătoarea de comori, adică parcurgerea unor puncte de control, pentru a descoperi patrimoniul cultural local. Participând la vânătoare vă veţi distra învăţând despre comunitatea voastră, veţi descoperi şi veţi promova comorile comunităţii, adică oamenii valoroşi, produsele şi serviciile autentice ale acesteia, veţi face fotografii, video-uri, veţi crea galerii audio-video virtuale, veţi explora comunitatea folosindu-vă toate simţurile (vizual, auditiv, tactil, olfactiv, gustativ).

Vânătoarea pe care v-o propunem are 10 puncte de control şi pentru a le parcurge, puteţi face echipe de câte 2 membri, fiecărei echipe revenindu-i câte un punct de control. Puteţi parcurge câte de puncte de control doriţi, iar, în cazul în care le parcurgeţi pe toate, veţi realiza proiectul Vânătoarea de comori.

Mai multe detalii

În această misiune vă provocăm să realizați o reclamă pentru un produs/serviciu autentic, cu elemente locale. Căutați în localitate sau în zonă o pensiune, un centru gastronomic, un centru de informare turistică sau o agenție de turism, o fermă de animale sau plante, un centru de închiriat biciclete, etc. 

Discutați cu antreprenorul care oferă acel serviciu sau produs! Întrebați-l în ce fel produsul/serviciul creat respectă condiţiile ecoturismului: contribuie la conservarea şi protejarea naturii; are un caracter educativ, ajută la conştientizarea atât a turiştilor, cât şi a comunităţii locale; au fost folosite, în crearea lui, resurse umane locale.

În echipă cu alți colegi, adunați toate datele obținute și lucrați la o broșură de prezentare a produsului sau serviciului, sau vă puteți înregistra în timp ce prezentați caracteristicile ale acestuia.

Încărcaţi materialele doveditoare într-un folder online sau într-un caiet-jurnal.

Antreprenoriat în ecoturismFoarte mareO ziFără facilitare

Seria „Vânătoarea de comori” a fost dezvoltată în cadrul proiectului GreenIMPACT și folosită ulterior de peste 30 de profesori și învățători în VIAȚA la țară, sezonul de iarnă, cu PEPCO România.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.