loader image

Deschide noi orizonturi copiilor noștri!

Avem nevoie de adulți responsabili și preocupați, care să le ofere copiilor oportunități de reconectare cu valorile comunității în care s-au născut, să-i ajute să descopere lucrurile unice de acasă. Avem nevoie de părinți, unchi, bunici și vecini care să preia roluri de mentori, ghizi de învățare, îndrumători și să completeze oferta educațională a școlii rurale, atât de sărăcită în ultimii ani.

Vino, ca mentor și îndrumător pentru copii, în Clubul Meseriilor Rurale!

Un exemplu care ne inspiră:

Mihai Panțiru este un tânăr din satul Ruși, comuna Slimnic, județul Sibiu, pasionat de tehnologie și cu o experiență de peste zece ani în dezvoltarea de produse software. Este membru fondator al Asociației Cavalerii Turnului Inclinat din Rusi, o asociație construită pe temelia clubului de inițiativă comunitară pentru tineri cu același nume și coordonator al programului Slimnic – Sat European de Tineret 2021.
În ultimii ani s-a implicat în proiecte cu scopul de a familiariza copiii și tinerii cu programe de comunicare și colaborare online populare, ce înseamnă a fi programator sau cum să creezi un site și este un mentor și îndrumător activ al tinerilor din Slimnic. Despre cum se îmbină tradiția cu abilitățile viitorului vorbește de la sine site-ul realizat de către ei:
https://cavalerii.turnulinclinat.ro

Ce aduce un Club al Meseriilor Rurale pentru tine și copii?

Îți dă sentimentului lucrului bine făcut! La sat, copiii nu beneficiază de prea multe oferte educaționale în afara școlii. Tu vei fi un om important în viața lor!

Dai ”viață” centrului care găzduiește activități cu copiii, completând posibilitățile de dezvoltare pentru cei mici cât și pentru cei mari.

Crești viitori meseriași - tineri care înțeleg valoarea unor meserii tradiționale și de viitor, care au cerere și apreciere pe piața muncii.

Diversifici sursele de finanțare pentru activitățile cu elevii. Noi Orizonturi îți pune la dispoziție o serie de premii pentru implementarea proiectele propuse iar de cele mai multe ori, anvergura antreprenorială a activităților aduce donații și sponsorizări de la membrii comunității sau turiști.

Înveți despre tine cât într-o facultate. Te sprijinim să intri în universul tinerilor și să comunici pe limba lor, să ghidezi activități de învățare, dar proba de absolvire ți-o vei lua din interacțiunea constantă cu ei. Au multe să te învețe, îți promitem asta!

Un exemplu care ne inspiră:

Atunci când un membru al comunității, fie că este părinte sau nu, face un pas asumat pentru o activitate de învățare, produce o diferență majoră în viața copiilor de la el din sat, dar și în viața lui. Așa s-a întâmplat la Biertan, județul Sibiu, unde din dorința de a a-i oferi propriului copil o oportunitate de dezvoltare și socializare la ei în sat, Ramona Soportocean și-a asumat rolul de îndrumător al clubului de inițiativă comunitară pentru tineri din localitate. Deși nu lucrase niciodată cu copii, a descoperit că îi place, s-a înscris ulterior la Facultate și acum este învățătoare în comună.

Ajută-ne să refacem satul care crește împreună un copil!
Cum poți să te implici:
E

Vorbește cu reprezentanții instituțiilor în care merg sau pot merge copiii despre posibilitatea de implicare voluntară.

E

Fii lider îndrumător pentru un club extrașcolar: folosește resursele disponibile pe Clubul Meseriilor Rurale și implică-ți copiii în activități de descoperire și valorizare a patrimoniului local.

E

Conectează copiii cu specialiști, personalități de la care au ce învăța

Nu doar pe părinți ar trebui să-i preocupe educația copiilor și tinerilor. Pentru că, până la urmă, copiii și tineriii vor construi viitorul comunității și de priceperea lor depinde bunăstarea fiecărui locuitor

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.