loader image
Cum se fabrică făina
Photo credits Immo Wegmann
Gătitul a fost întotdeauna una dintre activitățile care au atras cât mai mulți adepți ai rezultatelor acestora: bunătăți de fel și fel. De aceea, nu ne vom opri nici noi din a-i acorda atenție necontenită.

Știm că vă place să vă provocați papilele gustative, dar și nouă ne place să vă provocăm în a crea compuși simpli sau rețete, de bază sau cât mai complexe. Uneori trebuie să aprofundăm un proces gastronomic descoperind chiar apariția ingredientelor care îl compun, alteori îi adăugăm un sos sau un ingredient special pentru a îl face cât mai autentic și adaptat local.

Despre toate aceste aspecte inedite vor fi provocările următoare.
Haideți cu noi să descoperim complexitatea lucrurilor simple.

Mai multe detalii
Am inclus în catalog o provocare prin care înveți cum să crești maiaua, dar oare prin ce procese trece grâul pentru a deveni făina pe care o consumăm noi în diferite feluri și produse.

Este timpul să descoperi cum funcționează o moară. Dacă ai una în sat, încearcă să găsești morarul pentru a-ți putea explica cum se macină bobul de grău, cum obții făina de calitate superioară, pe cea integrală sau tărâțele. Dacă nu ai o moară și un morar în sat, cu siguranță vei găsi un vârstnic care să cunoască mecanismul unei mori și să ți-l poată explica în amănunt.

Notează toate cele aflate într-un caiet și desenează scheme care să te ajute să înțelegi mai bine procesul de funcțioare al morii.

Realizează o fotografie cu morarul sau persoana vârstnică de la care ai aflat secretele ”fabricării” fâinii, expunând și pagina în care ți-ai trecut/schițat notițele.

Păstrează fotografia într-un folder online.
GastronomieMareJumătate de ziCu facilitare

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.