loader image

Descoperă un serviciu ecoturistic

Comunitatea, grupul de oameni cu interese, credinţe sau norme de viaţă comune, are un rol esenţial în existenţa fiecăruia dintre noi. Ca urmare, este foarte important să cunoaştem comunitatea în care trăim, să-i descoperim comorile şi să le facem cunoscute şi altora.

O metodă extrem de atractivă de cunoaştere a comunităţii este vânătoarea de comori, adică parcurgerea unor puncte de control, pentru a descoperi patrimoniul cultural local. Participând la vânătoare vă veţi distra învăţând despre comunitatea voastră, veţi descoperi şi veţi promova comorile comunităţii, adică oamenii valoroşi, produsele şi serviciile autentice ale acesteia, veţi face fotografii, video-uri, veţi crea galerii audio-video virtuale, veţi explora comunitatea folosindu-vă toate simţurile (vizual, auditiv, tactil, olfactiv, gustativ).

Vânătoarea pe care v-o propunem are 10 puncte de control şi pentru a le parcurge, puteţi face echipe de câte 2 membri, fiecărei echipe revenindu-i câte un punct de control. Puteţi parcurge câte de puncte de control doriţi, iar, în cazul în care le parcurgeţi pe toate, veţi realiza proiectul Vânătoarea de comori.

Mai multe detalii

Asociaţia de Ecoturism din România defineşte ecoturismul ca fiind ,,o formă de turism în care principala motivaţie a turistului este observarea şi aprecierea naturii şi a tradițiilor locale direct legate de natură.” Prin ecoturism se pot trăi experienţe care duc la înţelegerea, aprecierea şi bucuria de a descoperi şi proteja atât natura, cât şi cultura tradiţională locală. Serviciile/produsele de ecoturism atrag vizitatori care doresc să interacţioneze cu mediul natural, să îl cunoască, să îl aprecieze şi să se bucure de el, alături de comunitatea locală.

Căutaţi în comunitatea voastră un serviciu ecoturistic și spuneţi într-o înregistrare audio-video (de maximum 30 de secunde) în ce fel contribuie la promovarea ecoturismului în zonă și cu ce diferă în comparație cu alte produse turistice (ce elemente autentice sau kitsch prezintă)!

Încărcaţi materialele doveditoare într-un folder online. 

Antreprenoriat în ecoturismMareJumătate de ziFără facilitare
Linkuri utile

Seria „Vânătoarea de comori” a fost dezvoltată în cadrul proiectului GreenIMPACT și folosită ulterior de peste 30 de profesori și învățători în VIAȚA la țară, sezonul de iarnă, cu PEPCO România.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.