loader image
Găsește un obiectiv turistic natural din zonă

Comunitatea, grupul de oameni cu interese, credinţe sau norme de viaţă comune, are un rol esenţial în existenţa fiecăruia dintre noi. Ca urmare, este foarte important să cunoaştem comunitatea în care trăim, să-i descoperim comorile şi să le facem cunoscute şi altora.

O metodă extrem de atractivă de cunoaştere a comunităţii este vânătoarea de comori, adică parcurgerea unor puncte de control, pentru a descoperi patrimoniul cultural local. Participând la vânătoare vă veţi distra învăţând despre comunitatea voastră, veţi descoperi şi veţi promova comorile comunităţii, adică oamenii valoroşi, produsele şi serviciile autentice ale acesteia, veţi face fotografii, video-uri, veţi crea galerii audio-video virtuale, veţi explora comunitatea folosindu-vă toate simţurile (vizual, auditiv, tactil, olfactiv, gustativ).

Vânătoarea pe care v-o propunem are 10 puncte de control şi pentru a le parcurge, puteţi face echipe de câte 2 membri, fiecărei echipe revenindu-i câte un punct de control. Puteţi parcurge câte de puncte de control doriţi, iar, în cazul în care le parcurgeţi pe toate, veţi realiza proiectul Vânătoarea de comori.

Mai multe detalii

Natura din România este extrem de diversă, dovadă fiind numeroasele obiective naturale turistice. Căutaţi în zona voastră un element natural care merită să ajungă pe coperta National Geographic şi faceţi trei fotografii cu acesta!

– un copac sau pădurea văzută într-o anumit anotimp sau parte a zilei

– o pășune naturală

– un ochi de apă

– o secțiune a râului

– un colț de munte 

Imaginaţi-vă că sunteţi reporteri la National Geographic şi vizitați pentru prima oară localitatea: ce v-ar uimi, ce credeți că se găsește la voi și nu în alte zone? 

Ca un reporter adevărat ce sunteți, pe lângă cele trei fotografii, trebuie să prezentaţi obiectivul într-un articol! Scrieți un text scurt şi atractiv. 

Încărcaţi materialele doveditoare într-un folder online sau scrieți textul de prezentare într-un caiet-jurnal.

Seria „Vânătoarea de comori” a fost dezvoltată în cadrul proiectului GreenIMPACT și folosită ulterior de peste 30 de profesori și învățători în VIAȚA la țară, sezonul de iarnă, cu PEPCO România.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.