loader image

Hrănitoare pentru păsări

Iarna vine la pachet cu măreția ei albă și frumusețea de nedescris. Natura se îmbracă în alt veșmânt, iar zăpada acoperă toate culorile așternute de toamnă peste păduri, poieni și sate.

Ai zice că viața se așează la masă cu somnul și intră în hibernare, iar tot ce a fost însuflețit îngheață sub puterea frigului pătrunzător.

Chiar dacă pare că totul împietrește în timp, avem posiblitatea să ajutăm păsărelele în această perioadă și să le oferim resurse alternative pentru sezonul rece, când mâncarea este tot mai greu de găsit.

Vă provocăm să fiți sprijin pentru zburătoare și creatori de hrănitoare pentru acestea. Mult succes!

Mai multe detalii

Sezonul rece este foarte provocator pentru păsări, hrana fiind tot mai greu de găsit. Te rugăm să le oferi puțin ajutor și să creați împreună hrănitoare bio pentru zburătoare.

Iată materialele de care ai nevoie: 1 portocală, 3 bețe/crenguțe, semințe crude și nesărate, ață de cânepă.

Pași de urmat:

1. Mergi în natură și culege 1 crenguță dreaptă cu un diametru de 1 cm și o lungime de 40 cm, precum și 2 sau 3 mai mici, cu un diametru de 0.5 – 0.7 cm și o lungime de 15 cm. Întoarce-te acasă.

2. Ia două portocale. Taie-le în două (cam la 2/3 din portocală) și scoate conținutul din bucățile mai mari, fără a rupe coaja. Vei forma câte 1 cupă din fiecare portocală.

3. Înfige bățul mai mare prin mijlocul celor două cupe astfel încât acestea să fie cu partea goală în sus.

4. În fiecare jumătate de portocală, înfige un bâț mai subțire și scurt, perpendicular pe cel lung. Aceste bețe au rolul de a ajuta la fixarea bucăților de portocala.
Dacă totuși nu se fixează, folosește ață de cânepă pentru a înfășura în jurul bățului, sub bucata de portocală.

5. Umple cupele obținute cu semințe și agață întregul ansamblu într-un copac.
Fiind un hrănitor bio, nu trebuie să îți faci griji că va afecta natura. El se va descompune la fel ca toate elementele naturale.

Îți mulțumim că ești sprijinul zburătoarelor pe timp de iarnă.

Fă o fotografie cu hrănitoarea ta și salveaz-o într-un folder online.

[categories]

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.