loader image
Inel cu pietre locale
Produsele și conceptul hand made există de când a început omul să meșterească prin gospodărie sau în jurul acesteia. Încă din cele mai vechi timpuri am folosim elementele din natură pentru a ne înfrumuseța sau împodobi ținutele.

Odată cu Revoluția Industrială, a apărut conceputul de producere în masă, iar procesul de fabricație a bijuteriilor a fost tehnologizat. Deși conviețuiesc ambele modalități de creare a accesoriilor (manual și tehnologizat), în ultimii ani bijuteriile îndeletnicite manual au căpătat o valoare aparte.

Cum nouă ne place educația în natură, ne-am gândit să schimbăm perspectiva și să punem natura în bijuterii. Astfel îi subliniem valoarea și sub o altă formă.

Te-am făcut curios?
Haide să vedem ce putem crea împreună!!!

Mai multe detalii
După cum sperăm că știți deja, leagănul FNO în România este în zona carboniferă Valea Jiului. Avem în echipă oameni creativi care au valorificat cea mai cunoscută rocă locală (huila) sub diferite forme, pe care dorim să vi le împărtășim și vouă.
V-ați gândit că ați putea face asta și voi, cu pietrele din ograda voastră?

Iată ce resurse sunt necesare pentru a putea crea inele, folosind pietre din natura înconjurătoare: bază pentru inel, pistol de lipit cu silicon, rezerve batoane de silicon, lac incolor pentru pietre.

Pași de urmat:

1. Cumpără materialele necesare pentru confecționarea inelelor, enumerate mai sus. Recomandăm această sursă: https://www.decohobbyart.ro

2. Ieși în natură și caută pietre atrăgătoare, cu forme și culori deosebite (atenție la respectarea dimensiunilor bazei pentru inel alese). Du pietrele acasă, spală-le, șterge-le, lăcuiește-le și lasă-le să se usuce peste noapte. Există și opțiunea să le fărâmițezi și să folosești bucățelele mici de pietre pentru a le lipi pe baza pentru inel. În acest caz, lăcuirea o faci după lipirea bucățelelor.

3. Începe dibăcia. Folosind pistolul cu silicon, lipește piatra aleasă/bucățelele de piatră pe baza pentru inel. Lasă-le să se usuce peste noapte. Dacă dorești, poți lăcui din nou. Inelul tău este gata.
Cutia de ambalaj este opțională, dar cu siguranță are efect atunci când dăruiești bijuteria.

4. Oferă inelul cadou sau crează o colecție întreagă și strânge fondurile primite la schimb pentru a contribui la realizarea unui proiect comunitar.

Fă o poză cu inelul tău și salvează-o într-un folder online.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.