loader image
Lanț cu elemente naturale
Produsele și conceptul hand made există de când a început omul să meșterească prin gospodărie sau în jurul acesteia. Încă din cele mai vechi timpuri am folosim elementele din natură pentru a ne înfrumuseța sau împodobi ținutele.

Odată cu Revoluția Industrială, a apărut conceputul de producere în masă, iar procesul de fabricație a bijuteriilor a fost tehnologizat. Deși conviețuiesc ambele modalități de creare a accesoriilor (manual și tehnologizat), în ultimii ani bijuteriile îndeletnicite manual au căpătat o valoare aparte.

Cum nouă ne place educația în natură, ne-am gândit să schimbăm perspectiva și să punem natura în bijuterii. Astfel îi subliniem valoarea și sub o altă formă.

Te-am făcut curios?
Haide să vedem ce putem crea împreună!!!

Mai multe detalii
„De obicei ne petrecem timpul în natură fără a remarca cât de frumoasă este ea, în cele mai mici detalii. Pentru că o iubim și o purtăm în suflet la orice pas, ne-am gândit să facem cumva să o purtăm și fizic cu noi, în fiecare zi. Așadar, haideți să dezvăluim cum ne putem simți în comuniune cu natura, dar și să îi slăvim și apreciem frumusețea în public.

Iată ce resurse sunt necesare pentru a putea crea un lanț, folosind elemente din natura înconjurătoare: șnur imitație de piele (alege tu culoarea), pistol de lipit cu silicon, rezerve batoane de silicon, lac incolor de piatră – dacă alegi să lucrezi cu piatră, prinzători și clește 3 funcții.

Pași de urmat:

1. Cumpără materialele necesare pentru confecționarea lanțului, enumerate mai sus. Recomandăm această sursă: https://www.decohobbyart.ro

2. Ieși în natură și caută elemente din natură care îți par atractive și ar putea reprezenta interes devenind obiectul principal din lanțul tău. Ține cont ca acesta să fie lunguieț și să aibă o duritate care să îi permită să fie înnodat cu șnurul din imitație de piele. Dacă ai ales o piatră, du-o acasă, spal-o și las-o la uscat, apoi lăcuiește-o.

3. Începe dibăcia. Folosește șnurul pentru a realiza un nod într-o parte a elementului din natură ales. Înfățoară șnurul de 3 ori în partea superioară. Adu-l din nou în jos, până ajungi îm dreptul puctului de pornire, dar pe partea opusă a elementului. Realizează un alt nod.

Cu ajutorul pistolului cu silicon, lipește șnurul din loc în loc pentru a sta fixat pe obiectul din natură.

4. Cu ajutorul cleștelui, atașează prinzătorile de capetele libere ale șnurului. Gataaa….ai creat un inedit lanț natural.
Cutia de ambalaj este opțională, dar cu siguranță are efect atunci când dăruiești bijuteria.

5. Oferă lanțul cadou sau crează o colecție întreagă și strânge fondurile primite la schimb pentru a contribui la realizarea unui proiect comunitar.

Fă o poză cu lanțul tău și salvează-o într-un folder online.
Natură și grădinăritAntreprenoriat în ecoturismMediuO ziCu facilitare

Linkuri utile:

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.