Odată cu creșterea temperaturilor și topirea zăpezii, pământul se dezgolește de haina grea de nea care l-a acoperit până acum și lasă loc ghioceilor să apară.
Și cum prea bine știm, tot la sosirea primăverii se serbează și Mărțișorul. Un obicei vechi, comun cu alte popoare învecinate, dar a cărui origine nu se cunoaște încă cu certitudine. Cutume de tot felul sunt legate de această sărbătoare, variate de la o zonă la alta. Baba Dochia este și ea implicată, iar ziua nașterii tale poate vesti cum îți va fi întregul an. Suna interesant, nu-i așa?
Haideți să descoperim ce obiceiuri specfice ascunde începutul primăverii în țara noastră.

Tehnica este simplă , dar necesită atenție datorită aparatelor ce lucrează la cald . Ce pot să îți spun e că cei de grădi s-au îndrăgostit de aparatul de pirogravură când au văzut ce forme frumoase lasă pe lemn.
Feliile de lemn se șmirgheluiesc . Cu aparatul de pirogravură vom face diferite forme pe lemn ( cele deja existente în trusă ) sau vom desena diferite forme pe care le vom pirograva cu vârful subțire. Realizăm șnurul mărțișorului – trebuie să lucreze în perechi de câte doi. Cele două fire – alb +roșu – vor fi înnodate. Un copil va ține un capăt, al doilea va răsuci celălalt capăt între palme. Se unesc cele două fire, obținându-se un șnur alb-roșu răsucit – firul de mărțișor. La un capăt vom lega fire albe, la celălalt- fire roșii. Realizăm fundița pe care o atașăm feliei de lemn cu ajutorul pistolului cu silicon.
Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.