loader image
Mustul meu făcut acasă
Gătitul a fost întotdeauna una dintre activitățile care au atras cât mai mulți adepți ai rezultatelor acestora: bunătăți de fel și fel. De aceea, nu ne vom opri nici noi din a-i acorda atenție necontenită.

Știm că vă place să vă provocați papilele gustative, dar și nouă ne place să vă provocăm în a crea compuși simpli ori rețete, de bază sau cât mai complexe. Uneori trebuie să aprofundăm un proces gastronomic descoperind chiar apariția ingredientelor care îl compun, alteori îi adăugăm un sos sau un ingredient special pentru a îl face cât mai autentic și adaptat local.

Despre toate aceste aspecte inedite vor fi provocările următoare.
Haideți cu noi să descoperim complexitatea lucrurilor simple.

Mai multe detalii
Vă invităm să mustiți împreună cu noi 😊. Să descoperim cum se face mustul.
1. Culege struguri negri și albi, în funcție de preferințele tale pot fii doar negrii. Dacă nu îi poți culege, cumpără-i.
2. Spală bine strugurii sub jet de apă și culege boabele de pe ciorchine.
3. Dă boabele prin zdrobitor, apoi prin teasc. Dacă nu ai aceste accesorii, folosește un robot de bucătărie.
4. Stoarce boabele rămase până scoți toată zeama din ele.
5. Lichidul obținut strecoară-l printr-un tifon și depozitează-l în sticle de sticlă, spălate bine anterior.
6. Acesta este mustul tău. Lasă-l să stea 2 zile, la rece, pentru limpezire.
7. Felicitări. Să ai poftă!
ATENȚIE: lăsat la căldură, mustul fermentează și conține alcool. Consumă-l responsabil.

Fă câteva fotografii în timpul procesului și păstrează-le într-un folder online.

GastronomieMareCu facilitareMai multe zile

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.