loader image
Ornament glob felie de lemn
Da da….încep să se audă zurgălăii și colindele parcă răsună în fundal, semn că nu mai este mult și vine Crăciunul.

Odată cu colindele, se deschide și sezonul cadourilor și știm cu toții cât de dificil este să alegi ceva inedit pentru a fi dăruit cu ocazia acestor deosebite Sărbători de iarnă. Să nu te simți descumpănit. Șirul provocărilor de Crăciun au rolul de a te ajuta în acest sens, așa că înveselește-te, nu te descuraja și pregătește-ți degetele pentru ce urmează.

Te invităm să înveți cum să creezi singur, ornamente, ghirlande și alte obiecte tematice, care dau o notă deosebită de creativitate cadourilor tale.

Fii unul dintre spiridușii din echipa noastră și alătură-te inițiativei de a sărbători mai deosebit aceste Sărbători minuate.

Spor la treabă și Crăciun fericit!!! 🎅 💝 🎅

Mai multe detalii
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a creat acest ornament de îmopdobit bradul:

1. Cumpără toate produsele de care ai nevoie pentru a crea ornamentul: fierăstrău, șmirghel (2 mărimi), acrilice, pensule, lac pentru lemn, pistol cu silicon, rezerve de silicon, sfoară cânepă.

2. Mergi în natură și alege o crenguță (preferabil fag) cu un diametru de aproximativ 7-8 cm. Întoarce-te acasă.

3. Roagă un adult să te ajute cu tăierea în felii a crengii alese (vezi imaginea model a provocării). Recomandăm o grosime de aproximativ 0.7 cm pentru fiecare felie.

4. Șmirgheluiește feliile de lemn cu șmirghel mai mare, la început, apoi mai fin, spre final.

5. Colorează ambele fațete cu o acrilice, folosind o nuanță deschisă pentru fundal. Lasă la uscat.

6. Folosește un creion pentru a trasa pe bucata de lemn textul dedicat de sărbători. Pictează textul. Poți adăuga în desen și alte elemente de Crăciun: crenguțe, globulețe, oameni de zăpadă, etc. Lasă la uscat.

7. Lăcuiește lemnul.și lasă-l la uscat și după această etapă.

8. Urmează să aplici agățătoarea. Dacă te poate ajuta un adult să faci găuri în fiecare felie de lemn, ar fi ideal. Dacă nu ai acest ajutor, folosește sfoară de cânepă și pistolul de lipit cu silicon. Ai grjă să lipești câte un capăt al buclei de sfoară de câte o fațetă de lemn și nu de aceeași parte. Asfel vor sta frumos atârnate și echilibrate în brad.

Felicitări! Ai finalizat un ornament de brad, cu mesaj de Crăciun. Ce cadou original ai dibăcit.

Fă o poză cu ornamentul tău și salvează-o într-un folder online.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.