loader image

Ornament pentru masa de Craciun

Da da….încep să se audă zurgălăii și colindele parcă răsună în fundal, semn că nu mai este mult și vine Crăciunul.

Odată cu colindele, se deschide și sezonul cadourilor și știm cu toții cât de dificil este să alegi ceva inedit pentru a fi dăruit cu ocazia acestor deosebite Sărbători de iarnă. Să nu te simți descumpănit. Șirul provocărilor de Crăciun au rolul de a te ajuta în acest sens, așa că înveselește-te, nu te descuraja și pregătește-ți degetele pentru ce urmează.

Te invităm să înveți cum să creezi singur, ornamente, ghirlande și alte obiecte tematice, care dau o notă deosebită de creativitate cadourilor tale.

Fii unul dintre spiridușii din echipa noastră și alătură-te inițiativei de a sărbători mai deosebit aceste Sărbători minuate.

Spor la treabă și Crăciun fericit!!! 🎅 💝 🎅

Mai multe detalii
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a realiza acest ornament:

1. Cumpără toate produsele de care ai nevoie pentru a crea ornamentul: fierăstrău, o bucată de fetru semi-rigid verde, lumânare roșie decorativă de Crăciun, 2 x 25 cm, carton colorat roșu, sclipici auriu lichid, 9 mărgele galbene/albe, pistol cu silicon, tuburi de silicon, spray de zăpadă, spray argintiu, foarfecă.
2. Mergi în natură: alege o crenguță (preferabil fag) cu un diametru de aproximativ 7-8 cm, alege câteva crenguțe de brad și adună conuri mici de brad. Întoarce-te acasă.

3. Roagă un adult să te ajute cu tăierea în felii a crengii alese. Recomandăm o grosime de aproximativ 0.7 cm pentru fiecare felie.

4. Taie cu foarfeca o fâșie de fetru cu lungimea de 8-10 cm și lipește-o cu silicon în jurul feliei de lemn.

5. Cu ajutorul pistolului cu silicon lipește lumânarea festivă în mijlocul feliei de lemn. 6. Lipește crenguțele de brad pe întreaga suprafață, astfel încât vârfurile să fie orientate către exteriorul feliei de lemn. Aplică spray de zăpadă pe mici porțiuni ale crenguțelor de brad și lasă la uscat.
7. Aplică spray argintiu pe mici porțiuni ale conurilor de brad și lasă-le la uscat.
8. Pe bucata de carton colorat roșu, desenează mai multe petale de flori, care să semne cu cele ale unei Crăciunițe în miniatură. Poți găsi imagini și pe internet.

9. Decupează-le și lipește-le astfel încât să obții două sau trei Crăciunițe din hârtie. În mijlocul fiecăreia, lipește câte trei mărgele galbene sau albe. Aplică peste ele sclipici auriu și lasă-le să se usuce.
10. Lipește conurile printre crenguțele de brad iar la final, pe marginea feliei de lemn, lipește Crăciunițele.

Și este gata ornamentul tău pentru masă de Crăciun!

Fă o poză cu ornamentul tău și salvează-o într-un folder online.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.