loader image
Ornament pentru masă
Da da….încep să se audă zurgălăii și colindele parcă răsună în fundal, semn că nu mai este mult și vine Crăciunul.
Odată cu colindele, se deschide și sezonul cadourilor și știm cu toții cât de dificil este să alegi ceva inedit pentru a fi dăruit cu ocazia acestor deosebite Sărbători de iarnă. Să nu te simți descumpănit. Șirul provocărilor de Crăciun au rolul de a te ajuta în acest sens, așa că înveselește-te, nu te descuraja și pregătește-ți degetele pentru ce urmează.

Te invităm să înveți cum să creezi singur, ornamente, ghirlande și alte obiecte tematice, care dau o notă deosebită de creativitate cadourilor tale.

Fii unul dintre spiridușii din echipa noastră și alătură-te inițiativei de a sărbători mai deosebit aceste Sărbători minuate.

Spor la treabă și Crăciun fericit!!! 🎅 💝 🎅

Mai multe detalii

Primul pas este alegerea ornamentului de Crăciun. Cea mai ecologică opțiune este reprezentată din materiale din natură. Acestea sunt o alegere excelentă și pentru interior dar și pentru curte.
Crăciunul este și o sărbătoare a culorii ,o ocazie unică în an de a-ți pune la încercare imaginația, ca să creezi cele mai frumoase decorațiuni.
Cum există o varietate de moduri de confecționare a decorațiunilor din natură, te invităm, în continuare, să descoperi un altfel de ornament pentru masa de Crăciun.

Pasul 1- Asigură-te că ai la îndemână următoarele ,,ingrediente,, : o coală de carton sau o cutie veche; crenguțe de copac și brad, conuri de brad, aracet , pistol cu silicon,sfoară iută-realizată din materie primă naturală100% biodegradabilă și ecologică care sunt mătăsoase la atingere și au un ușor luciu, provin din scoarța plantei cu același nume; pânză iută potrivită pentru aranjamente și decorațiuni de casă.

Pasul 2 – desenează pe coala de carton, un cerc cu diametru de 20cm, apoi decupează, cu ajutorul unui foarfece; se măsoară diametrul cercului și se decupează suportul de susținere a ornamentelor(baza coșului).

Pasul 3-lipește pe exteriorul suportului, crenguțe de copac, și alege numai conuri rotunde ,pentru că le poți lipi mai ușor

Pasul 4- lipește cu pistolul de silicon ornamentele pe suportul creat, fără a lăsa distanță între ele astfel încât să realizezi un ornament compact.

Pasul 5-fixează printre conuri câteva crenguțe de brad iar la final îmbracă suportul cu o pânză iută potrivită pentru aranjament. La final, poți adăuga o fundă din in sau iută.

Poți pune ornamentul realizat fie la fereastră ,însă ,dacă vrei să dai o notă aparte mesei de Crăciun, poți așeza chiar pe mijlocul mesei ,între bucatele delicioase pregătite cu această ocazie.

Procesul realizării lor poate fi amuzant și, chiar dacă la prima vedere pare complicat, inspirându-te din ideile de mai sus și ținând cont de câteva sfaturi utile, poți obține decorațiuni interesante.

Fă o poză cu ornamentul tău și salvează-o într-un folder online.
[categories]

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.