loader image
Plăcintă momârlănească cu cartofi
Gătitul a fost întotdeauna una dintre activitățile care au atras cât mai mulți adepți ai rezultatelor acestora: bunătăți de fel și fel. De aceea, nu ne vom opri nici noi din a-i acorda atenție necontenită.

De data aceasta, am vrea să vă facem cunoștință cu 2 rețele minunate, împărtășite chiar de momârlanii din Valea Jiului.

Sună interensant, așa-i? Dar oare ce știți voi despre momârlani? Căutați să aflați despre aceștia cât mai multe informații, înainte de a vă porni în călătoriile culinare propuse de ei. Așa veți înțelege mai bine de ce gătesc cu aceste ingredinte pe care reușesc să le combine într-un mod atât de gustos și armonios.

Răsfoiți cărțile și/sau paginile de internet, documentați-vă și învățați despre această comunitată deosebită, apoi preparați plăcintele și frica specifice momârlanilor.
Haideți cu noi să descoperim complexitatea lucrurilor simple.

Mai multe detalii
Pași de urmat:
1. Pentru această rețetă ai nevoie de 2-3 cartofi medii, 1 cană cu lapte, făină (cât cuprinde compoziția), 2 ouă, 200 gr brânză telemea, unt sau smântână, zahăr.
2. Dă cartofii pe răzătoare, pe partea cu inserții mai mari.
3. Fierbe laptele și toarnă-l peste cartofi, ca să îi opărești puțin.
4. Adaugă cele 2 ouă, unt făină și brânză astfel încât să obții consistența aluatului de clătite, dar puțin mai gros.
4. Pe o plită sau în tigaie, prepară termic plăcintele pe ambele părți.
5. Pentru servire, adaugă deasupra smântână sau unt și presară zahăr. Se servesc acompaniate cu iaurt.
6. Fă o fotografie cu plăcintele făcute de tine și adaug-o într-un folder online.

Fă o fotografie cu plăcintele tale și păstreaz-o într-un folder online.

[categories]

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.