loader image
Poezia verticală

Ecoturismul se axează pe experiența directă și personală în natură, se desfășoară în cea mai mare parte în cadrul naturii și se bazează pe utilizarea ei, respectiv a caracteristicilor geomorfologice, biologice, fizice și culturale ale acesteia. Natura este fermecătoare dacă știm să o ascultăm, să o vedem, să ne lăsăm îmbrățișați de liniștea și splendoarea ei, în orice anotimp, în orice zonă a țării. Nu trebuie să călătorim prea departe, nu trebuie să căutăm obiecte spectaculoase, trebuie doar să ne punem “ochelarii” și predispoziția potrivită.

 

Activitatea face parte dintr-o serie de activități dedicate reconectării cu natura – Împărtășim bucuria naturii. 

Mai multe detalii
Activitatea reprezintă un rezultat al unei explorări amănunțite în mijlocul naturii.

În această activitate, te transformi din explorator în scriitor de poezii. Poate nu crezi despre tine că poți să fii poet, dar îți aruncăm provocarea. Poezia verticală, acrostih, este exercițiul perfect care permite oamenilor să devină mai prezenți și mai conectați cu un spațiu natural deosebit. Structura simplă a poeziei o face foarte ușor de scris.

Alege-ți un loc în aer liber, din toate pe care le-ai vizitat, pe care le cunoști și care îți place în mod deosebit.

Alege-i un nume și scrie-l pe o invitație. Mai târziu, vei folosi pentru a invita un prieten sau un turist în locul tău special. Poezia verticală este o parte integrantă a acestei invitații.

Observă și explorează foarte bine locul special pe care l-ai ales. Observă efectul pe care îl are asupra ta acest loc și alege un cuvânt care captează acest sentiment. Folosește apoi fiecare literă a cuvântului, pentru a începe un vers al poeziei tale. Ai nevoie de caiet și creion.

După scrierea ei, poezia verticală poate fi împărtășită prietenilor, colegilor, familiei sau citită chiar la școală, în cadrul orei de literatură română sau dirigenție.

Încărcaţi materialele doveditoare într-un folder online sau folosiți un caiet-jurnal pentru a scrie poezia.

BiodiversitateMare50 de minuteFără facilitare

Seria “Împărtășim bucuria naturii” este inspirată de cartea cu aceeași nume, scrisă de Joseph Cornell și tradusă în limba română de Asociația Mioritics.

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.