loader image
Rachete de zăpadă din nuiele
Photo credits Greg Rakozy
Iarna vine la pachet cu măreția ei albă și frumusețea de nedescris. Natura se îmbracă în alt veșmânt, iar zăpada acoperă toate culorile așternute de toamnă peste păduri, poieni și sate.

Ai zice că viața se așează la masă cu somnul și intră în hibernare, iar tot ce a fost însuflețit îngheață sub puterea frigului pătrunzător.

Chiar dacă pare că totul împietrește în timp, avem posiblitatea să privim peisajul prin ochii unui artist, să ne bucurăm de pânza albă pe care ne-o oferă iarna și să o îmbogățim cu ideile noastre îndrăznețe de colorare sau întrebuințare a acesteia.

Mai multe detalii
Zăpada-i minunată, însă cu greu ne facem cărare prin ea. De aceea, ne-am gândit să vă învățăm cum să faceți rachete de zăpadă din nuiele.

Pași de urmat:
1. Pentru această activitate ai nevoie de nuiele de răchită și ață de cânepă. Asigură-te că le ai încă de la început.
2. Mergi în natură și caută un arbore sau arbust de răchită. Culege mai multe nuiele din acesta cu un diametru de maxim 0.5 – 0.7 mm.
3. Împletește 3 sau 4 nuiele într-un șirag mai lung. Fă două astfel de împletituri.
4. Îndoaie fiecare șirag astfel încât să unești capetele. Leagă-le cu ață de cânepă.
5. Trage de fiecare buclă pentru a o lungi sub forma unei picături de apă. Capătul picăturii este cel format din înnăditura nuielelor.
6. Taie nuiele de 20 – 25 cm (în funcție de lățimea picăturii) și strecoară-le printre împletiturile din șirag, de-a latul picăturii formate, pentru a o consolita cât ma bine. Leagă nuielele de șirag, cu ață de cânepă, acolo unde vezi că nu stau bine fixate.
7. Mai taie încă 2 nuiele mai lungi, pe care să le strecori prin picătura, de-a lungul acesteia. Leagă-le de șirag, cu ață de cânepă, acolo unde vezi că nu stau bine fixate și consolidează cât mai bine structura creată.
7. Împletește mai multe ațe de cânepă până formezi o cordelină mai consistentă și leagă-le de picurii rachetă formați, astfel încât să realizezi chingile pentru bocanci. Ar trebui să ai o chingă în formă de buclă pentru botul bocancului și două cordeline mai lungi spre câlcăi, cu care vei da ocol o dată gleznei și apoi le vei lega între ele.
8. Probează rachetele artizanale pe care tocmai le-am făurit.
9. Fă o fotografie cu tine purtând rachetele și salveaz-o într-un folder online.

Fă o fotografie cu tine purtând rachetele și salveaz-o într-un folder online.
[categories]

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.