loader image

Să mergem cu Craii

Da da….încep să se audă zurgălăii și colindele parcă răsună în fundal, semn că nu mai este mult și vine Crăciunul. Cu mic cu mare, oamenii din întreaga țară încep pregătirile pentru această sărbătoare. Rețete de cozonaci, colinde, costume, toate sunt scoase la lumină și devin principale preocupare a tuturor în această perioadă.

Dar oare te-ai întrebat vreodată care sunt semnificațiile anumitor obiceiuri și tradiții de Crăciun? ce este specific local? ce este împrumutat sau ce stă la baza fiecărui obicei?

Noi ne-am tot întrebat și de aceea am vrea să descoperim ce se întâmplă și la tine în sat. Din acest motiv, am făurit un set de provocări dedicat în întregime Crăciunului și cutumelor care se leagă de acesta.

Te invităm să ni te alături în inițiativa de a dezvălui ce fac românii din fiecare zonă a țării înainte, dar și în tmpul sărbătorilor de iarnă.

Să ai parte de descoperiri senzaționale și un Crăciun fericit!!! 🎅 💝 🎅

Mai multe detalii

De la un sat la altul, colindele sunt cântate în feluri și chipuri. Fiecare comunitate are grupe de colindători sau trupe de crai care duc mai departe tradiția colindelor.

Dacă te afli într-un sat în care se practică obiceiului trupelor de crai, te provocăm să îl pui și tu în scenă. Adună o echipă de persoane interesate de această tradiție, creați sau împrumutați costumele, învățați versurile, faceți repetiții și pregătiți-vă să mergeți la colindat.

Faceți o fotografie cu trupa voastră de crai, în timpul repetițiilor. Vă rugăm să purtați și costumele aferente rolului fiecărui membru al trupei.
[categories]

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.